Stožer objavio: “Dopušta se rad ugostiteljskih objekata u unutarnjim prostorima!” Na konferenciji Nacionalnog stožera govorilo se o tome kako od ponedjeljka kreće rad ugostiteljskih objekata. Članovi stožera…
Ugostitelji traže rad do 23 sata i razmak od jednog metra Iako bi za samo četiri dana, u ponedjeljak 11. svibnja, trebali ponovno otvoriti vrata gostima, vlasnici kafića, restorana i barova…
Ugostitelji traže i rad u unutarnjim prostorima, do 23 sata Dogovaraju se epidemiološke mjere za ugostitelje, hotelijere i privatni smještaj kako bi turistička sezona mogla početi 1. lipnja,…
Poduzetnici, ugostitelji i poljoprivrednici protiv neradne nedjelje: “Uslijedit će otkazi” Hrvatska udruga poljoprivrednika (HUP), Nacionalna udruga ugostitelja (NUU) i udruga Glas poduzetnika oglasile su se povodom prve…
Ugostitelji neće otvoriti lokale 11. svibnja! Objasnili svoj potez, a Vladi poslali znakovitu poruku! Zajednički stav svih ugostitelja u Hrvatskoj je da 11. svibnja neće otvoriti ni kafiće ni restoranekako bi iskazali svoje…
Kovačević, Ceh ugostitelja: “Neće svi kafići u Zadru moći otvoriti vrata, puno je ulaganja, a visoka davanja ostaju” Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade objavio plan takozvane relaksacije mjera nakon jednomjesečne karantene uvedene…
Šef udruge ugostitelja: “Kafiće s velikim terasama treba otvoriti što prije” Marin Medak, predsjednik Udruge ugostitelja gostovao je u emisiji Zajedno za zdravlje HRT-a 4. Istaknuo je kako je ugostiteljima…
Evo pod kojim uvjetima mogu raditi restorani i catering objekti Hrvatski zavod za javno zdravstvo ( HZJZ ) u nedjelju navečer objavio je upute za ugostiteljske objekte, prema kojima se dopušta…
Ugostitelji o razmaku u kafićima: “Možemo samo ribičkim štapom spuštati šalicu” Po nove cipele, na frizuru ili na kavu možda ćete i moći nakon prvosvibanjskog vikenda, ali sigurno ne onako kako ste to radili…
Za pet dana ističe zabrana rada za ugostiteljske i druge objekte. Capak objašnjava što nas čeka nakon toga Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je objašnjavao što nakon isteka…
Restorani propadaju, krenuo prvi val otkaza; Bez posla će ostati 40 tisuća ljudi? "Situacija je loša, nemamo još potpune podatke, no prema onom što smo saznali, mnogi restorani se zatvaraju, dijele se otkazi i to…
Udruga ugostitelja: “Uvedite vaučere ili ćemo morati otpustiti 40.000 ljudi” Gost Dnevnika bio je Marin Medak predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja. Osvrnuo se na prijedlog koji su uputili Vladi da se…
Ugostitelji spremni za novu stopu PDV-a od ponoći, evo što će biti sa cijenama Većina ugostitelja spremna je za novu stopu PDV-a od 1. siječnja odnosno već u novogodišnjoj noći te ne očekuju velike zastoje u…
Država oporezuje napojnice konobarima, ugostitelj iz Nina: “Milodar nije oporeziv, ni manča ne treba biti” Ugostitelji bi htjeli uvesti zakonske kriterije u plaćanje napojnica, jer konobari u sezoni izgube i do 20 tisuća kuna. Izračun je…
Ugostitelji digli plaće, ali radnike moraju tražiti van Hrvatske: “Naši su otišli, vani imaju sigurnost” Dok se u javnom sektoru vode bitke za bolje plaće, potražnja za ugostiteljima sve je veća pa su kuhari i konobari danas bolje…
Ugostitelji traže snižavanje PDV-a i kupone za povremene poslove: “Puno lokacija na Jadranu je ugroženo!” Koordinacija ugostitelja Hrvatske Vladi je predala zahtjeve u kojima između ostalog traži snižavanje stope PDV-a na pripremu i…
Ugostitelji bijesni, traže hitan sastanak s Vladom: “Turizam je pred kolapsom” Koordinacija ugostitelja Hrvatske održala je press konferenciju u Zagrebu. Podsjetimo, hrvatski ugostitelji već neko vrijeme…
U moru neoriginalnih imena, ovaj ugostitelj u Zadru nas je oduševio Kako bi došli do klijentele, vlasnici malih firmi često se odlučuju da poduzeću daju neobično ime. Iako marketinški stručnjaci…
Od 1. lipnja veće plaće svim radnicima u ugostiteljstvu Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u petak je izvijestila da se povećanje minimalnih bruto plaća od pet posto, koje su ugovorili…
Ugostitelji traže manji PDV: “Životarimo i propadamo, država nas gazi” Stanje u hrvatskom ugostiteljstvu nije dobro, pogotovo na kontinentu gdje ugostitelji doslovce životare pokušavajući zadržati posao…
Vlasnici restorana osoblju će morati ostavljati sve napojnice Premijerka Velike Britanije Theresa May najavila je zakon koji će onemogućiti vlasnike restoranskih biznisa da svojim zaposlenicima…
Zadarski ugostitelji će zbog Davis cupa raditi produženo Grad Zadar odobrio je Turističkoj zajednici grada Zadra i ugostiteljskim objektima na području grada Zadra održavanje glazbenih…
Večeras je naša fešta; Ugostitelji rade do 3 sata ujutro, Suba ispucava lopte u publiku! Večeras je naša fešta! Zadar dočekuje svoje heroje zbog čega je, potvrdio je gradonačelnik Branko Dukić, ugostiteljima odobreno…
Testirao ugostitelje da vidi što će mu ponuditi; Restoran na Pagu: “Kakva satnica čovječe, želiš li raditi ili ne?” Uzbuna je oglašena, turistička sezona je ugrožena zbog nedostatka radne snage. Nedostaje oko 15 tisuća radnika. Poslodavci ih stoga…
Plaće narasle i do 40 tisuća kuna; Radnika nema nigdje Sezona samo što nije počela. Brojni ugostitelji na Jadranu još nisu pronašli radnike, dok su se neki na vrijeme snašli. Naime,…
Ugostitelji žele zabraniti prodaju hladnih pića u dućanima i kioscima Predsjednik Udruženja zagrebačkih ugostitelja Franz Letica iznio je 11 zahtjeva. Traže vraćanje stope PDV-a na svoje usluge na 10…
Znanstveno dokazano: Topla riječ ugostitelju osigurat će vam bolju uslugu! Lijepa riječ otvara sva vrata, kaže stara narodna, a da ima nešto u tome dokazali su austrijski ekonomisti i to na prilično…
U 10 godina broj ugostitelja porastao za 121 posto Analiza rezultata poslovanja poduzetnika u području djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane ili kolokvijalno,…
Sve se manje pije u kafićima: “Primorani smo još podići cijene!” Manje se pije u kafićima, barem prema izdanim računima. Analiza ugostitelja Primorsko-goranske županije pokazuje alarmantne podatke…
Tko će goste ovo ljeto na Jadranu posluživati: Hrvati netragom nestali, ali Srbi su voljni Sve izraženiji problem sezonske radne snage u turizmu ne vidi se posljednje vrijeme samo kroz brojčano stanje, nego i kvalitetu…