Visoke temperature mogle bi pokvariti meso za sušenje Visoke temperature za ovo doba godine velik su problem za svinjokolju i obradu mesa, posebno za njegovo sušenje. Stjepan Filić…
Zbog visoke cijene buta, pršuta bi moglo biti sve manje, a i to manje plaćat ćemo znatno skuplje Ante Madir, izvršni direktor klastera Hrvatski pršut kaže kako je kilogram svježeg svinjskog buta lani u ovo vrijeme koštao 1,80…
Butić pršuti – najbolji domaći suhomesnati proizvodi na jednom mjestu! Na tržištu nije jednostavno odabrati pravi pršut, a takvu vrhunsku deliciju može proizvesti samo spoj tradicije i moderne…
Čuli smo za slavonski pršut, ali što je pobogu dalmatinska šunka!? Šunka ili pršut, jedna je od najvećih dvojbi koja nas čeka u planiranju skorog uskrsnog stola. No niti su svi pršuti isti, niti su…
Istraživanje hrvatskih znanstvenika: “Naši suhomesnati proizvodi su zdravi, a najmanje soli imaju dalmatinske poslastice” Prosječnim korištenjem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj ne prelazi se preporučeni dnevni unos soli, unatoč činjenici da…
Dalmatinski pršut kreće u osvajanje azijskog tržišta Hrvatska godišnje proizvede oko 300 tisuća pršuta, čak 90 posto od te količine na tržište plasiraju pršutari iz dalmatinskih…
Najavljeni Dani dalmatinskog pršuta u Zagrebu; Zadarskih pršuta najviše! Od trenutka kada se vještina prerade i očuvanja svinjskog mesa soljenjem i sušenjem iz starog Rima proširila europskim kontinentom,…
Kako spasiti hrvatski pršut? S četiri zaštićena pršuta na razini Europske unije Hrvatska je stala uz bok Italije koja ih ima šest i Španjolske koja je zaštitila…
Građanima koji donesu pršute na sušenje onemogućen ulaz U ponedjeljak ujutro benkovačka policija dobila je dojavu o blokadi ulaza u Veletržnicu. Po toj informaciji netko je vozilom…