VELIKO POSKUPLJENJE Maslac u EU u godinu dana skuplji za 62 posto. U Hrvatskoj cijene niže od EU prosjeka Prema najnovijim podacima Eurostata, cijena maslaca u Europskoj uniji bilježi značajan rast. U listopadu 2024., prosječna cijena…
Novi podaci: evo koliko je maslac u Hrvatskoj skuplji nego u EU-u Ove godine prosječna cijena maslaca prve klase u Europskoj uniji snažno pada, a u Hrvatskoj stagnira. Prema novim podacima…
Iz trgovina se povlače maslac i namaz od kikirikija Državni inspektorat opozvao je proizvode pod hrvatskim imenom BIO kikiriki maslac s čokoladnim čipsom od 350 grama i BIO namaz od…
Donosimo trik kako ćete brzo omekšati maslac i to – bez korištenja mikrovalne Umjesto da maslac stavite u mikrovalnu, u kojoj bi se mogao i previše otopiti, isprobajte ove trikove. Ulijte vruću vodu u…
U Kanadi je izbila afera buttergate: Ljudi se žale da im maslac ne omekša na sobnoj temperaturi Prema lokalnim gurmanima, nešto nije u redu s kanadskim maslacem. Kažu da ga je postalo puno teže razmazati nego druge, uvozne…
Provjerite hladnjake; S tržišta se povlači ovaj popularni proizvod! Ministarstvo poljoprivrede obavijestilo je u petak da se povlači s tržišta danski proizvod Naturli bioveganski maslac 225 g …
Jedete goveđi loj ili maslac? Iznenadit će vas koliko štete! Kokosovo ulje štetno je kao goveđi loj i maslac, tvrde američki znanstvenici. To ulje sadrži zasićene masne kiseline koje mogu…
Zašto biste kavi trebali dodati malo maslaca? Kad god pijemo kavu, dodajemo joj šećer, mlijeko ili vrhnje kako bi pojačali i unaprijedili njen okus. No u svijetu trenutno vlada…
Zašto je maslac dobar, a margarin opasan Istraživanje koje je predvodio doktor Russell de Souza koji radi kao asistent u odjelu za kliničku epidemiologiju i biostatistiku na…
SAD: Stručnjaci skidaju stigmu s jaja, maslaca i crvenog mesa Konzumacija hrane bogate kolesterolom poput jaja, crvenog mesa i maslaca ne predstavlja poseban rizik za zdravlje, suprotno…
Šest razloga zašto je maslac dobar za vas Maslac je jedna od onih namirnica koje mogu pretvoriti običan obrok u remek-djelo kulinarstva. No u posljednjih nekoliko desetljeća…