HRVATSKA Nedostaje 100.000 sezonskih radnika. “Konobar treba imati barem 1200, a kuhar 2000€” U tijeku je povijesno najbolja predsezona u Hrvatskoj, barem kada su u pitanju brojke kojima barata Hrvatska turistička zajednica.…
Kuhari otkrivaju: Ovih pet stvari ne isplati se naručivati u skupim restoranima Dakle, odlučili ste posjetiti otmjeni restoran. Možda slavite rođendan ili godišnjicu ili se nadate da ćete impresionirati nekoga na…
Četiri zadarska kuhara na najvećem kulinarskom natjecanju na svijetu u Luksemburgu Svjetski kulinarski kup najveće je kulinarsko natjecanje na svijetu koje se održava u sklopu EXPOGAST sajma u Luksemburgu već preko…
Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi 1,9 milijuna kuna za nova zanimanja Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar sudjeluje kao partner u provedbi projekta „CookingTour@Zadar - Inovativno…
Knežević: Želite li da vas u kafiću poslužuje konobar/ica od 67 godina? Iz novog Vladinog paketa mjera koje će uskoro stupiti na snagu, stavka koja je podigla najviše bure u javnosti jest najava kako ćemo…
Kad biste mogli odabrati samo četiri namirnice koje bi kuhali do kraja života, što biste izabrali? Vrhunski kuhari došli su na ideju da osmisle četiri namirnice s kojim bi živjeli do kraja života, a nekih genijalnih ideja se nikad…
Skandalozan propis: Zašto jedino kod nas gluhi ne mogu biti kuhari? Prošlog su tjedna mediji objavili da u jedom dokumentu Ministarstva znanosti i obrazovanja, nazvanom Jedinstveni popis zdravstvenih…
Osnovana udruga kuhara Biograda na Moru U prostorijama biogradske srednje škole održala se Osnivačka skupština Udruge kuhara Biograda na Moru, ideja devetorice kuhara ovog…
Kraljev: “Vlasnici restorana zanemaruju naša jela” “Zadarski pijat” bio je naziv svojevrsne gastronomske i ugostiteljske čestitke zadarskih kuhara okupljenih u Udruzi kuhara Zadarske…
Završen projekt “Gastro rural art” Uspješno je završen projekt "GASTRO RURAL ART" kojeg je provela Lokalna akcijska grupa LAURA. Riječ je o projektu iz programa Mladi…
Gastro tradicija povezala mlade iz tri zemlje Uspješno je završen projekt "GASTRO RURAL ART" kojeg je provela Lokalna akcijska grupa LAURA. Riječ je o projektu iz programa Mladi…
Kuharima-kandidatima sirovo baš nije leglo Natjecatelji su imali priliku upoznati se s konceptom pripremanja jela i prehrane na 'sirovi' način. Iako je bilo raznovrsnih…