Cijene graha otišle u nebo; Građani će ga plaćati skuplje nego kilogram svinjetine Mnogi poljoprivrednici teško dolaze do nove zemlje, zbog čega i odustaju od proizvodnje. Iako berba nije ni počela u Slavoniji, sve…
Praznik je rada, jede se grah. Nutricionistica objašnjava koliko je važan u prehrani: “Obiluje prehrambenim vlaknima koja nemaju kalorijsku vrijednost” Danas na Praznik rada većina Hrvata jesti će grah. Nutricionistica prof.dr.sc. Darija Vranešić Bender kazuje kako se rijetki broj…
Vrijeme je za paštu fažol – pripremite je danas i tri dana ste mirni s ručkom! U Dalmaciji se pašta fažol tradicionalno kuha na kosti od pršuta. Imate li finu kost od pršuta, razdvojite je preko zglobova,…
Proslava Praznika rada; Marš ulicama, grah, roštiljada i piće na Trgu pet bunara Gradski odbor SDP-a Zadar i ove godine obilježava Međunarodni praznik rada kako bi ukazali na probleme radništva i potrebu za boljim…
Prvomajski kralj: 5 grešaka kod kuhanja graha Kakav bi to bio praznik rada bez dobrog graha? Možda mislite da je jednostavno skuhati fino varivo od ove cijenjene mahunarke, ali…
Zašto za 1. maj jedemo baš grah? Grah, tj. Phaseolus vulgaris, jednogodišnja je biljka koja je na našem području tradicionalno obožavana. Postoji 70 vrsta graha, a…
Ovih 5 stvari o grahu sigurno niste znali Uz to što je grah jedna od omiljenih namirnica, pogotovo hrvatskih ravnih područja, također je i jedna od supernamirnica koje možemo…
Znate li da grah možete jesti do mile volje, a evo i zašto Može se reći da smo na grah navikli od malih nogu jer su nam ga spremale i majke i bake, a i sami bismo trebali nastaviti tu…