U DALMACIJI KOD ILIJE I MARIJANA Najbolje tripice, bakalar, pršut, sir

Dobar vam dan dobri i loši ljudi, zdravi i zadovoljni bili
Puno nam toga iz nekadašnjeg Zadra nedostaje pa tako i gostionica Dalmacija (na priloženoj fotografiji, op.a.) koja je bila na danas kraju Poljane Šime Budinića na početku Kalelarge u prvoj zgradi do crkve sv. Šime, a već je četrdesetak godina nema. U tome prostoru danas je slastičarnica koju su nazvali ” a ROMA”. Omiljena kod mnogih Zadrana i došljaka ta je zalogajnica zbog najboljih tripica i bakalara kuhara Ilije Parente i uslužitelja konobara gospodina Marijana Pulje, uvijek besprijekorno odjevenog i s obveznim bijelim ubrusom preko lijeve podlaktice.
Dalmacija je posebice omiljena i stoga što je bila jedina gostionica s hranom između košarkaške dvorane Jazine i Trga, a kako joj je radno vrijeme bilo propisano do 22 sata, s utakmica se gotovo trčalo, kako bi se poslije žestokog navijanja rekuperalo uz dobar sir i pršut, jer tripice i bakalar planule su još ujutro. U Dalmaciju su redovito svraćali i novinari, pa tako i znameniti Abdulah Seferović Sefi, koji ju je za svoju redakciju na Trgu Slobodnu Dalmaciju ovjekovječio ovom fotografijom.