TUNA SUSHI WINE FESTIVAL Vraća na ‘početne postavke’, dolaze japanski chefovi i umjetnici, samuraji i Jelena Yamasaki

Povratak japanskih majstora kuhinje i japanskih umjetnika te obnova suradnje Turističke zajednice grada Zadra s Jelenom Yamasaki, idejnom začetnicom i dugogodišnjom predsjednicom Hrvatsko-japanskog društva razmjene – najvažnija su obilježja ovogodišnjeg, desetog po redu Tuna, Sushi & Wine Festivala koji će se održati od 9. do 13. travnja na Trgu Petra Zoranića i u klubu Arsenal. To znači da se najdugovječnija gastronomsko-turistička i kulturna manifestacija koju s partnerima organizira Turistička zajednica grada Zadra vraća na „početne postavke”.
Open Air dio ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala održavat će se svih pet festivalskih dana ispod velikog šatora na Trgu Petra Zoranića u jutarnjim i večernjim satima s čitavim nizom različitih gastronomskih, kulturnih i zabavnih programa. Jela će pripremati poznati hrvatski chefovi, a istovremeno će se u Sushi Corneru motati popularni japanski smotuljci. Na svim događanjima će se točiti probrana vina iz zadarskog kraja. Naime, u manifestaciju se uključilo deset najboljih vinarija iz Zadarske županije. Program na Trgu Petra Zoranića trajat će svaki dan od 11 do 15 sati, te u večernjim satima od 18 sati. Večernji programi bit će obogaćeni i koncertima hrvatskih poput nastupa sestara Husar, grupa Retrodukcija i Scifidelity Orchestra, ali i japanskih izvođača.Cijene ulaznica za gala večeru u Arsenalu u petak, 11. travnja 2025. godine: