EN PRIMEUR NA PAGU Kušanje mladih paških sireva u Kneževom dvoru

Udruga proizvođača paškog sira otoka Paga u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Paga, restoranima Na Katine i Boškinac te Srednjom školom Bartula Kašića najavljuje En primeur 2025. i dolazak prvih ovogodišnjih paških mladih sireva!

Posebno gastronomsko događanje posvećeno ovom otočnom specijalitetu održat će se prvog dana proljeća, 21. ožujka 2025., u jedinstvenom ambijentu Kneževog dvora u Pagu, s početkom u 11:00.

Osim ekskluzivnog kušanja mladih sireva, posjetitelji će imati priliku sudjelovati na jedinstvenom masterclassu koji će voditi renomirani chefovi Matija Bregeš, Goran Bošnjak i Iva Novosel. Tema radionice, naravno, bit će paški sir – njegov okus, upotreba i gastronomske mogućnosti. Dodatno, održat će se i mini natjecanje učenika Srednje škole Bartula Kašića. Kroz kreativne recepte s paškim sirom i skutom, mladi kulinarski talenti pokazat će svoje vještine te demonstrirati inovativne načine korištenja ovog cijenjenog otočnog proizvoda. Cilj natjecanja nije samo promocija lokalnih namirnica, već i motivacija novih generacija da nastave njegovati bogatu tradiciju proizvodnje paškog sira.

-Pozivamo sve ljubitelje vrhunske gastronomije da nam se pridruže i prvi kušaju mladi paški sir, proizvod koji spaja tradiciju, prirodu i umijeće otočnih proizvođača- poručili su iz TZG i Grada Paga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...