EN PRIMEUR 2025.- ČISTA PETICA Domaći i gosti, stari i mladi, uživali u premijernom kušanju mladih paškog sireva

Prvi dan proljeća na Pagu je jučer obilježen jedinstvenom manifestacijom – održan je En primeur, premijera – i to kakva- prvih ovogodišnjih mladih – i to kakvih- paških sireva…

U predivnom i jedinstenom ambijentu Kneževog dvora, ljubitelji paškog sira uživali su u premijernom kušanju mladih i slasnih sireva. Manifestacija, organizirana u suradnji s Paški sir Udruga proizvođača – Pag Cheese Makers Association, restoranima Na Katine i BOŠKINACSrednja škola Bartula Kašića Pag okupila je brojne posjetitelje, chefove i mlade talente s otoka.
Poseban doživljaj pružio je masterclass vrhunskih chefova Matija Bregeš i Iva Novosel, koji su otkrili tajne pripreme i kombiniranja paškog sira s vrhunskim sezonskim namirnicama.
Također, učenici SŠ Bartula Kašića oduševili su sve prisutne svojim kreativnim receptima, pokazujući kako ruku pod ruku mogu ići tradicija i inovacija.

Osim ekskluzivnog kušanja mladih sireva, posjetitelji tako imali priliku sudjelovati na sjajnom masterclassu renomiranih chefova. Tema radionice, naravno, bio je paški sir – njegov okus, upotreba i gastronomske mogućnosti. Kroz kreativne recepte s paškim sirom i skutom, mladi kulinarski talenti pokazali su nam pak svoje vještine i demonstrirati inovativne načine korištenja cijenjenog otočnog proizvoda. Cilj nije samo promocija lokalnih namirnica, već i motivacija novih generacija da nastave njegovati bogatu tradiciju proizvodnje paškog sira, proizvoda koji desetljećima i stoljećima spaja tradiciju, prirodu i umijeće otočnih proizvođača

-Hvala svima koji su bili dio ovog posebnog događanja i podržali naš gastronomski ponos – paški sir!- poručili su domaćini događanja.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi