EN PRIMEUR 2025.- ČISTA PETICA Domaći i gosti, stari i mladi, uživali u premijernom kušanju mladih paškog sireva

Prvi dan proljeća na Pagu je jučer obilježen jedinstvenom manifestacijom – održan je En primeur, premijera – i to kakva- prvih ovogodišnjih mladih – i to kakvih- paških sireva…
Osim ekskluzivnog kušanja mladih sireva, posjetitelji tako imali priliku sudjelovati na sjajnom masterclassu renomiranih chefova. Tema radionice, naravno, bio je paški sir – njegov okus, upotreba i gastronomske mogućnosti. Kroz kreativne recepte s paškim sirom i skutom, mladi kulinarski talenti pokazali su nam pak svoje vještine i demonstrirati inovativne načine korištenja cijenjenog otočnog proizvoda. Cilj nije samo promocija lokalnih namirnica, već i motivacija novih generacija da nastave njegovati bogatu tradiciju proizvodnje paškog sira, proizvoda koji desetljećima i stoljećima spaja tradiciju, prirodu i umijeće otočnih proizvođača