OBROVAC I GRAČAC Ugostitelji pokrenuli projekt Južni Velebit – Delicije između 7 rijeka i 2 mora…

Ugostitelji Grada Obrovca i Općine Gračac udružili su snage u projektu „Delicije između 7 rijeka i 2 mora“, koji ima za cilj jačanje gastronomskog imagea njihove destinacije, smještene između Like i Dalmacije, na području Južnog Velebita.

Nakon ankete provedene među ugostiteljima o gastronomskim potencijalima destinacije te analize mogućih gastronomskih brendova u odnosu na susjedne destinacije, uslijedila je edukativna radionica na teme trendova u gastronomiji i ugostiteljstvom te načina izgradnje gastronomskih brendova. Radionica i razrada projekta, povjerena je prof. Karin Mimici, autorici i voditeljici brojnih uspješnih gastronomskih brendova destinacija.

Na sastanku održanom u hotelu Kanjon Zrmanje 12. studenog ove godine, okupilo se 10-ak ugostitelja, odlučnih da namirnicama s južnog Velebita te starim načinima priprave hrane kroz ugostiteljsku ponudu doprinesu percepciji ljepote i okusa svoga kraja. Objediniti će ih u projektu “Delicije između 7 rijeka i 2 mora”.

Uz kozletinu, janjetinu i jaretinu koji su sastavni dio njihove gastronomske povijesti i sadašnjosti kraja, Villa Dijana, Gračac je primjerice odlučila u svojoj ponudi posebno naglasiti velebitske vrganje i tartufe; hotel Kanjon Zrmanja, Obrovac puževe i basu, a restoran Dalmacija, Gornji Karin svoje umake početi kreirati s velebitskim travama.

U daljnjem planu projekta -upoznaje nas gastronaut.hr –  su edukacije, kreiranje zajedničkog menija destinacije Južnog Velebita te marketinške prezentacije, projekt je pokrenula Turistička zajednica grada Obrovca u suradnji s poduzećem Abisal, Klub Gastronaut, uz podršku Grada Obrovca, Općine Gračac, Turističke zajednice Zadarske županije i Hrvatske turističke zajednice, a projekt je sufinanciran iz Potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa Turističke zajednice Zadarske županije, naglašavaju nam.

Feed me
Muzej Iluzija
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...