ZADARSKI STRUČNJAK Luka Bujas: “Odigrali smo jako dobro u Šibeniku. Nastojimo razvijati mlade igračice, dok Zadar Plus ima profesionalni pogon!”

Košarkašice Zadra pod vodstvom trenera Luke Bujasa – jučer su na Baldekinu pred 90 gledatelja svladale Šibenik rezultatom 64:85 – u drugom kolu Premijer lige te su tako upisale prvu prvenstvenu pobjedu.

Najbolja u domaćim redovima bila je Amerikanka Tamia Marie Lawhorne s 18 poena, kod Zadranki najbolja je bila Lola Stipić s 19 postignutih koševa.

Luka Bujas (37) zadovoljan je pristupom svojih igračica na Baldekinu.

– Odigrali smo jako dobro protiv kvalitetne ekipe Šibenika. Utakmicu je dobila naša obrana, uz to imali smo i osamnaest skokova više i čak 25 asistencija. Čestitam mojim igračicama koje su odigrale sjajno – što govori i statistika. Borile su se te imale sjajan pristup, što je za svaku pohvalu. Bude li tako i u sljedećim utakmicama, možemo se nadati pobjedama, najavio je idući susret, u subotu u dvorani 3 ŠC Višnjik protiv ekipe Studio Zagreb:

Igraju regionalnu WABA ligu – gledao sam ih protiv Zadar Plusa, to je klub koji u svojim redovima ima dosta mladih igračica i hrvatskih reprezentativki, vodi ih kvalitetna trenerica. Nakon pobjede u Šibeniku u utakmicu ćemo ući psihički rasterećeno, ali svakako imamo izgleda pobijediti Studio Zagreb, mladi stručnjak usporedio je ŽKK Zadar i ŽKK Zadar Plus:

– Ne bih Zadar Plus uspoređivao s nama jer u svojim redovima imaju pet strankinja – imaju profesionalni pogon, dok se mi više oslanjamo na domaće mlade igračice te idemo u smjeru njihova razvijanja, zaključuje Bujas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...