VRIJEDNOSNICE NE VRIJEDE Torbarina odigrao odlično, Zadar slavio. A sada – Partizan!

ZADAR – VRIJEDNOSNICE OSIJEK 75:63 (14:10, 26:22, 19:6, 16:25).
ZADAR – Dvorana “Krešimir Ćosić”.
Gledatelja: 300
FAVBET Premijer liga: 4. kolo.
Suci: Josip Jurčević, Filip Copić, Luka Matek.
ZADAR: Mihailović (10), Wahl (5), Klarica (7), Gegić (16), Proleta (12), Žganec (7), Mazalin, Dundović (3), Ramljak (4), Gilbert, Torbarina (11).
VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Tchoukuiegno (10), Martinović, Rebić (15), R.Kujundžić (14), Grantsaan (5), S.Kujundžić, Vladović (5), Budimir (4), Šiško (7), Bjelanović, Primorac (3).

Zadar je ovaj susret dočekao kao izraziti favorit sa stopostotnim učinkom, a gosti kao posljednjeplasirana momčad poluamaterskog, negledljivog i kvalitetom – slabog Prvenstva Hrvatske. Gosti iz Osijeka otvorili su susret vodstvom 0:3 i 2:5. Tricom Karla Žganeca u 9. minuti domaćin ima vodstvo 14:10 – s kojim je završena prva četvrtina.

Krševan Klarica drugu dionicu otvorio je tricom – za prednost +7, u 11. minuti, 17:10. Ubačajima za tri poena Bruna Rebića i Mladena Primorca – Osječani dolaze do poravnanja u 14. minuti, 23:23, a u 15. minuti koševima Veljka Budimira i do vodstva 25:27. Laganim ritmom – igrači Danijela Jusupa na veliki odmor odlaze s prednošću – od osam poena viška, 40:32.

U nastavku susreta poenima Tylera Wahla u 24. minuti – na semaforu svijetli rezultat 46:34. Mladi 18-godišnji bek, Toni Torbarina – pogađa za dva i tri poena, Domagoj Proleta za dva i u 29. minuti već je 54:36. Torbarina je ispalio još jednu ‘bombu’ za tri poena – za velikih plus 19, 57:38 u 30. minuti. Bio je to kraj svih nadanja Vrijednosnica…

Svakako treba istaknuti odličnu igru Torbarine, koji je odigrao hrabro – te pokazao da ima mirnu i preciznu ruku (3/4 za tri) i kako se na njega mora računati u FAVBET Premijer ligi.

Na kraju nova pobjeda Zadra u domaćem prvenstvu koji je zadržao stopostotni učinak – za konačnih 75:63, dok su igrači Domagoja Kujundžića još uvijek bez pobjede.

– Već od početka osjetila se težina i neinventivnost u napadu. Činjenica jest da nismo bili kompletni, ne igra Gilbert, možemo zanemariti što je igrao večeras jer je povrijeđen, ozljeđeni su i Kalajžić i Mazalin. Bez obzira na to, očekivao sam bolje izdanje, pokušao sam podijeliti minutažu kako bih odmorio nositelje igre da dobiju svježinu za Partizan – jer ovo je već treća utakmica u kratkom vremenu. Vidi se da je težak posao pred nama, pomaci nisu onakvi kakvi očekujemo, ali ne preostajem nam ništa drugao nego biti strpjivi i raditi te se nadati da će biti bolje. Torbarina je mlad i potentan, dobio je šansu koju je iskoristio. Čak nas je povukao i bio faktor koji je puno pomogao da napravimo određenu razliku, to veseli. Pustimo sada to po strani jer puno je važnije kako ćemo izgledati protiv – jačih momčadi. Budemo li igrali ovako, nećemo se dobro provesti, kazao je trener Zadra, Danijel Jusup.

Zadar je u petom kolu FAVBET Premijer lige u četvrtak, 24. listopada s početkom u 19 sati u hrvatskom derbiju – u dvorani “Krešimir Ćosić” domaćin zagrebačkoj Ciboni. Prije toga u nedjelju, 20. listopada od 19 sati – dočekat će beogradski Partizan u 5. kolu ABA lige.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...