VAŽNOST PREPOZNAVANJA UČITELJSKOG RADA Čak četiri nagrađene učiteljice iz OŠ Šime Budinića!

Obrazovanje je temelj svakog društva. U njegovom srcu nalaze se učitelji i učiteljice– osobe koje svojom posvećenošću, znanjem i ljubavlju prema učenju oblikuju buduće generacije. I dok je rad svakog učitelja neprocjenjiv, oni koji se izdvajaju i dobiju priznanja za svoj trud, postaju uzori, ne samo za svoje kolege, već i za širu zajednicu.

Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima (NN, br. 53/2019.) i ove je godine povodom Dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo 513 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj za 2023./2024. školsku godinu. Danas, u ponedjeljak, 7. listopada 2024. godine u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma održana je svečana dodjela nagrada. Ministar prof. dr. sc. Radovan Fuchs, točno u podne, čestitao je nagrađenima te uputio poruku povodom Svjetskog dana učitelja.

„Danas vam želim zahvaliti za sve što činite, za svaki trenutak posvećenosti, svaku riječ potpore, svaki napor koji ulažete u našu zajedničku budućnost. Svima vama koji ste odabrali tako častan i jedinstven poziv želim sretan Svjetski dan učitelja uz obilje zdravlja i osobnog zadovoljstva! Neka vas u vašem radu prate uspjesi i radost!“, istaknuo je ministar Fuchs.

U vremenu kada je kvaliteta obrazovanja ključna za budućnost društva, priznanja koja ističu izvanredan rad učitelja postaju još važnija. U Zadarskoj  županiji devet učitelj(ic)a primilo je prestižne nagrade za svoj predani rad. Iz Osnovne škole Šime Budinića u Zadru među nagrađenima su čak četiri učiteljice, i to: Jadranka Dunatov, Zrinka Klarin, Anita Mustać i Tamara Valčić, tu su zatim i Sandra Bačić, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna – Zadar, Irena Dukić Osnovna škola Voštarnica – Zadar, Monika Peša Osnovna škola Stjepana Radića – Bibinje, Anita Šimac Osnovna škola Petra Preradovića – Zadar i Helena Vulić Prirodoslovno-grafička škola – Zadar.

Nagrađeni učitelji su mnogo više od stručnjaka u svom poslu. Oni su uzori, lideri i promicatelji boljeg društva. Njihova uloga ne završava u učionici, već se proteže na zajednicu i društvo u cjelini. Kroz obrazovanje, oni pomažu stvaranju budućnosti, oblikujući generacije koje će biti nositelji promjena u svijetu. Nagrada za učitelje je priznanje za trud, entuzijazam i doprinos zajednici. Nagrađeni učitelji predstavljaju svjetionike obrazovanja, pokretače promjena i ambasadore onoga što znači biti istinski posvećen obrazovanju.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...