TEATAR APSURDA Ulazite li u HDZ? Klanac: Nažalost, ne mogu Vam odgovoriti na ovo pitanje s da ili ne

Situacija s gradskim pročelnikom za zdravstvo i socijalnu skrb postaje sve intrigantnija – nakon što smo ga već treći put pitali ulazi li u HDZ ili ostaje nestranački, Mladen Klanac opet je izbjegao odgovor.

Naime, na prvo pitanje o njegovu stranačkom statusu koje smo mu postavili još 13. rujna nakon informacije iz HDZ-a da će Klanac morati ući u stranku, odgovorio nam je nešto sasvim drugo, iz čega je bilo jasno da samo želi dobiti na vremenu:

Upravo se spremam na put i bit ću odsutan kroz sljedeći tjedan. Molim Vas da mi se javite nakon povratka u vezi odgovora na Vaše pitanje. Srdačan pozdrav, napisao je Klanac.

Kako je zatražio, tako smo i napravili – javili smo mu se nakon puta. Međutim, Klanac nam ni tada nije odgovorio. Uzvratio je mailom, ali u njemu opet nije bilo ništa. Na ponovljeno pitanje “hoće li se učlaniti u HDZ ili ostaje nestranački pročelnik u Gradu Zadru”, Klanac nam je odgovorio:

Javit ću vam se.

S obzirom da ovakvom komunikacijom ostavlja dojam kako se, vezano za njegov stranački status, nešto gadno “iza brda valja”, ali prije svega zato što je i  sam naveo kako će se javiti, Klancu smo u ponedjeljak stoga poslali i treći upit o tome ulazi li u HDZ ili ne.

No, kako ćemo vidjeti, tek ovaj odgovor otkriva da se pročelnik očito nalazi u nekoj nezgodnoj situaciji vezanoj za stranački status, te po svaku cijenu želi izbjeći odgovor. Dapače – pažnju s našeg pitanja ovoga je puta skrenuo na proračun i rad Upravnog odjela, pa čak i izradu novog proračuna, iako ta tema apsolutno nema veze s našim pitanjem. Naime, evo što nam je Klanac odgovorio:

Nažalost ne mogu Vam odgovoriti na ovo pitanje na način kako ste ga javno formulirali sa – da ili ne, jer o ovom pitanju nisam do sada razmišljao niti sam u bilo kakvom razgovoru dotaknuo ovu temu, bilo javno bilo privatno, bilo s kolegama bilo s nekim drugim iz HDZ-a. Vi ste prvi koji ste mi javno postavili to pitanje. Kao što znate, ovo je bilo intenzivno razdoblje, kako za mene osobno tako i za druge kolege u Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo, kao i svim drugim UO u Gradu Zadru. Tako je i u ovom razdoblju, jer se veliki dio amandmana i prijedloga u prihvaćenom proračunu odnosi na naš UO, a čeka nas ovih dana paralelno i izrada novog proračuna. I Vi ste objavili više članaka o tome. Hvala Vam što time doprinosite da dođe do ljudi rad našega odjela, naveo je Klanac, napominjući kako nam “stoji na raspolaganju oko pitanja vezanih za rad Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo”.

No, to nije bilo naše pitanje. Ono je bilo jednostavno – ulazite li u HDZ ili ne. Naime, pročelnik Klanac nalazi se u jednoj nezgodnoj situaciji i zato smo je hteli razjasniti jer njegovo privatno vođenje udruge i rad pročelnika za zdravstvo i socijalu u potpunoj je koliziji jedno s drugim. Moglo bi se zapravo reći da je pročelnik u svojevrsnom sukobu interesa.

Naime, HDZ-ova vlast donijela je zakon koji ženama omogućuje pobačaj, a Klanac sa svojom suprugom vodi udrugu Hod zajedno koju su osnovali radi “promicanje obiteljskih vrijednosti” i kojoj je, naravno, pobačaj grijeh. Klancu stoga nije zgodno ući u HDZ i javno promovirati jedno, a privatno drugo.

Naime, kako smo već upozorili nakon njegova imenovanja – Klanac bi trebao riješiti svoj status u ovoj udruzi jer kao pročelnik osjetljivog resora kao što je socijala, on zastupa i Grad Zadar, što znači da niti jednoj osobi u sustavu pomoći ne smije nametati stavove kakve zagovara njegova udruga. A Hod zajedno, Hod za život i ostale vjerske udruge zagovaraju obiteljske vrijednosti – što bi pohvalio svaki normalan čovjek – međutim, znamo da je za njih obitelj strogo definiran pojam s ocem na čelu. Uostalom, kaže to i sam Klanac u jednoj radijskoj emisiji ističući kako bi otac svakoga dana trebao predvoditi molitvu samo 30 sekundi, i to “iz dan i usmjeravati obiteljski razgovor” jer to “može transformirati cijelu obitelj”.

Kada sve ovo vidimo, jasno je zašto Klanac već mjesecima izbjegava odgovor na pitanje o tome ulazi li u HDZ ili ne, no doista je vrijeme da netko riješi njegov status u vjerskoj udruz Hod zajedno jer jedno s drugim ne ide.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...