SVJETLO Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama konačno dobila lift-rampu

Udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama Svjetlo konačno je dobila lift-rampu. Nakon deblokade proračuna i humanitarne akcije koju je pokrenula nezavisna gradska vijećnica Adela Frank, rampa je kupljena i upravo ugrađena.

Uređen je i okoliš i još samo nedostaje rasvjeta te neke sitnice u prostoriji. A naši Zadrani okupljeni u Društvu prijatelja Zadar u Americi skupljat će i humanitarnu pomoć za Udrugu. Rampa je već isprobana i normalno funkcionira te je članovima koji ne mogu stepenicama do prostora, ulaz sada znatno olakšan, kaže vijećnica Frank.

Najavljuje nastavak humanitarnog rada, ističući kako je prezadovoljna akcijom kojom je udruga Svjetlo dobila ovaj lift:

I oni su prezadovoljni, stoga ću i ja u Gradskom vijeću nastaviti ovakav humanitarni rad jer na ovaj način osjećam da najviše pridonosim zajednici. To je zapravo i suština rada gradskog vijećnika, osobito kroz ukazivanje na nepravilnostii i pomaganje ljudima, poručuje Adela Frank.

Osim nje, radi dogovora oko uređenja prostorija, Udrugu su nedavno obišli i predstavnici Grada Zadra i izvođača radova koji su postavili lift-rampu. Naime, zbog višemjesečne blokade proračuna vijećnica Frak je pokrenula humanitarnu akciju kako bi se prikupila sredstva za kupnju rampe s obzirom da je Grad tada nije mogao financirati.

Lift-rampa vrijedna je 31.600 eura, iako je u početku bila procijenjena na 23.000 eura. Članovi Udruge stoga su s nestrpljenjem čekali usvajanje gradskog proračuna kako bi njihovi teško pokretni i nepokretni članovi mogli ući u prostorije koje su dobili od Grada nakon preseljenja iz Caritasova prostora.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...