STRAH U PRISTEGU Agresivan pas napada mještane i druge životinje, na problem se “žmiri”!

Zabrinuta čitateljica (podaci poznati redakciji) jutros se obratila redakciji Antene Zadar u kojoj je istaknula problem koji ne muči samo nju, već i druge mještane mjesta Pristeg, pored Benkovca.

Naime, radi se o problemu kojeg s kojim se, kako navodi, mještani susreću svakodnevno – agresivnom psu, koji napada mještane i druge pse, a po mjestu šeće slobodno, bez povodca.

Radi se o njemačkom ovčaru, čiji vlasnik pušta da povremeno, već godinama, slobodno šeće po selu bez nadzora i bez brnjice. Puno se toga i zataškalo kako bi mještani izbjegli svađu s vlasnikom, ali pas je već ozlijedio i napao nekoliko ljudi i drugih pasa, rastreseno nam je ispričala čitateljica.

Mora li se dogoditi tragedija da se nešto poduzme?

Do problema dolazi kada se u pitanje dovede vlasnika spomenutog psa. Čitateljica ističe kako je vlasnik psa u rodu s mjesnim komunalnim redarom te kako se zbog spomenute činjenice na ovaj problem “žmiri na jedno oko”.

Prije nekoliko godina napao je i srušio ženu s bebom u naručju, nedavno je čovjek završio na hitnoj na šivanju jer ga je isti pas ugrizao za intimne dijelove, a nakon toga pas je završio na promatranju i vratio se kao da ništa nije bilo i slobodno se i dalje šetka bez povodca, navodi čitateljica, dodajući kako su mještani očajni i ne znaju više kome se obratiti za rješenje ovoga problema.

Djeca ga se boje kao i mnogi mještani, također je napao mog psa dok sam šetala s kolicima s bebom, a pas je bio na povodcu uz kolica! Mogao je tako i ugristi mene i dijete, jer je klao mog psa po treći put u roku par mjeseci, ističe čitateljica.

Posebno je zabrinjavajuće što su prethodni napadi doveli do ozbiljnih ozljeda, a mještani smatraju da se na problem ne reagira adekvatno zbog navodne rodbinske povezanosti vlasnika psa i mjesnog komunalnog redara.

Ovaj slučaj naglašava potrebu za nepristranim i pravodobnim djelovanjem nadležnih tijela kako bi se osigurala sigurnost mještana i spriječile potencijalne tragedije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...