SRIJEDA Privremena prometna regulacija za vrijeme trajanja utrke CRO Race, 2.10.2024.

Deveto izdanje utrke CRO Race održat će od 1. do 6. listopada 2024. godine. Za vrijeme trajanja utrke na prometnicama kojima se kreće utrka bit će na snazi privremena regulacija prometa.

Na cestama Zadarske i Ličko-senjske županije vozit će se druga etapa međunarodne cestovne biciklističke utrke pod nazivom CRO Race na kojoj će sudjelovati oko 150 biciklista, prateće službe i osiguranje, kroz etapu od Biograda na Moru, Zadra, Paga do Novalje (otok Pag).

Na prometnicama kojima se kreće utrka, 2. listopada u razdoblju od 13:30 do 17:30 sati bit će na snazi privremena regulacija prometa dijela javnih cesta D106 (Posedarje) – D106 Paški most – D106 (Dinjiška) – D106 Zadarska (Pag) – D106 Evelina Maržića – D106 Riječka – D106 (Kolan) – (Novalja) – D107 Slatinska – D107 Obilaznica – 5151 Caskin put – D106 – D107 Slatinska – D107 Obilaznica (CILJ NOVALJA) te će se ograničenje prometa na navedenim dionicama vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizatora.

Iako se biciklistička utrka održava u uvjetima normalnog odvijanja prometa s povremenim zaustavljanjem prometa neposredno prije nailaska i prolaska biciklista, moguća su zaostajanja biciklista koji sudjeluju u manifestaciji, zbog čega je potrebno povećati oprez i obratiti pažnju na bicikliste u prometu.

Budući da trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, napominjemo kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 40 – 50 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane predstavnika MUP-a, neće biti moguća pretjecanja ni propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

Pozivamo sve vozače motornih vozila koji se nađu na pravcu održavanja biciklističke utrke da postupaju po uputama i zapovijedima policije i drugih osoba u organizaciji, odnosno da uspore i zaustave vozila do prolaska biciklista.

Izvor i fotografije: https://crorace.com/etape/etapa-2/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...