SRAMOTA U CENTRU GRADA Iza zgrade gradske vlasti hrpe smeća i – ilegalno parkiralište!

Djelatnici gradske uprave imaju izvrstan pogled na trg, ali još bolji na – hrpu smeća kraj pijace! Naime, gradski oci ne mogu ni doći, ni otići s posla, a da ne vide gomilu otpada iza svoje zgrade na trgu, na mjestu kraj pijace gdje su se nekad prodavali suveniri.

Mnogi Zadrani pamte ovaj dio Poluotoka kao jedan od najatraktivnijih na kojemu su se davno prodavali drveni suveniri, a kasnije su tu bili kiosci s odjećom.

Vjerovali ili ne, ovi su kiosci uklonjeni prije više od 10 godina! Još 5. travnja 2014. uklonjeni su s postolja koje ga je stepenicama odvajalo od pijace i istoga dana otpremljeni u Briševo. Vlasnici kioska za prodaju odjeće tada su negodovali jer su se morali premjestiti na mnogo gori i za njih manje atraktivan prostor pokraj ribarnice.

Antena Zadar

Opravdanje za njihov premještaj i rušenje stepenica bilo je uređenje palače Cedulin u koju su se trebale smjestiti gradska i županijska Turistička zajednica. Palača Cedulin tako je otvorena 10. srpnja 2017. godine i otvaranju je čak nazočio tadašnji ministar turizma Gari Capelli sa svom svitom zadarskih političara na čelu s gradonačelnikom Brankom Dukićem. No, prostor iza palače ostao je zapušten i prljav. Točno preko puta gradske uprave.

Zašto izvršna gradska vlast nešto ne poduzme i ukloni smeće u samom središtu grada koje je glavni put svim turistima? Naime, tkogod dođe u naš grad obići će i gradsku pijacu ili se preko mosta na Poluotok zaputiti kroz poznati zadarski volat. S koje god strane krenuli, uvijek ćete proći kraj ovog dijela punog otpada, a koji se pretvorio i u javni WC, osobito navečer, ali i u – ilegalno parkiralište. I sve to Gradu pred nosom.

Ostaje stoga nadati se da će gradsko rukovodstvo nešto poduzeti kako se ne bismo pred turistima više sramotili ovim smećem i smradom u srcu grada starog 3.000 godina.

Antena Zadar
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...