SLUČAJ NJEMAČKIH JAJA NA PAGU Inspektori izrekli kazne i povukli sporna jaja s tržišta

Farma kokoši nesilica na Pagu našla se u središtu inspekcijskih nadzora nakon otkrića da su na tržište plasirana jaja pod lažnom oznakom domaće proizvodnje. Državni inspektorat je potvrdio da je na tržištu pronađeno više od 4.700 jaja nepoznatog porijekla, koja su bila pogrešno označena i vraćena dobavljaču radi uništenja.

Veterinarska i poljoprivredna inspekcija provele su temeljit nadzor, te su zbog nepravilnosti izrekli prekršajne kazne prema Zakonu o higijeni hrane. Prema objavi Državnog inspektorata, pravni subjekt suočava se s kaznom od nekoliko tisuća eura, dok je odgovornoj osobi izrečena manja kazna. Pritom je naložena zabrana stavljanja spornih jaja u promet sve dok ne bude uspostavljena potpuna sljedivost proizvodnje.

Vlasnik farme, tvrdi da je problem nastao zbog korištenja starih naljepnica, ali ističe da su uvozna njemačka jaja prodavana u skladu s propisima. Međutim, inspektori su utvrdili da su jaja bila nepropisno označena, što je rezultiralo povlačenjem proizvoda s polica.

Slučaj je podigao mnogo prašine, a stručnjaci upozoravaju da ovakvi postupci narušavaju povjerenje potrošača, koji zaslužuju znati točno porijeklo proizvoda koje kupuju. Inspekcijski postupak je u tijeku, a javnost će biti obaviještena o daljnjim rezultatima.

 

4o
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...