Računica: “Sanjam da na kraju sezone Hajduk bude prvak!”

Hajduk u posljednjem kolu prve četvrtine prvenstva ima zadatak pobijediti Šibenik u dalmatinskom derbiju, piše sportklub.n1info.hr.

Ova pobjeda omogućila bi im da sa 21 osvojenim bodom dočekaju drugu stanku sezone i dodatno se pripreme za nastavak. Prema očekivanjima navijača, “Bijeli” bi trebali nastaviti s uspješnim nizom i nakon ove utakmice, što pokazuje kako su apetiti navijača značajno porasli.

“Što se tiče dvoboja protiv Šibenika. Bilo bi zaista iznenađenje kad bi Hajduk izgubio bodove. Normalno je da je u ovom razvoju situacije Hajduk favorit i to toliki da je bespredmetno očekivati iznenađenje. Pogotovo jer su Šibenčani poslije sjajnog starta nekako zapeli… Žarko želim, može se kazati da i sanjam, da Hajduk na kraju bude prvak, a Šibenik osigura ostanak mnogo prije finiša prvenstva”, rekao je za Sportske novosti – Dean Računica legendarni igrač Hajduka i Šibenika, a sada nogometni trener i pomoćnik Slavena Bilića.

Računica je sličan ishod očekivao i u sezoni 2022/23., ali Hajduk nije uspio osvojiti naslov, dok je Šibenik doživio pad u niži rang nakon što je bio u sigurnijoj poziciji. Dvije sezone unatrag, situacija je bila turbulentna: utakmica je završila rezultatom 1-1, a izjednačujući gol Šibenika (Dolček u 90+7.) doveo je do smjene trenera Dambrauskasa. Nakon toga, Hajduk je pod vodstvom Ivana Leke ostvario tri uzastopne pobjede u prvenstvu.

Hajduk je završio na drugom mjestu, dok je Šibenik, koji je pretečen od strane Gorice, pao u niži rang. U međuvremenu, Hajduk je nadmašio Šibenik u finalu Kupa održanom u Rijeci, gdje su pobijedili rezultatom 2-0. U tim susretima, Marko Livaja imao je ključnu ulogu s tri postignuta gola i pet asistencija.

“Ne sumnjam da će Marko opet donijeti prevagu”, uvjeren je Računica.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...