LUKSUZNI ČARTER I PREKO 30 MEGAJAHTI U GAŽENICI Zadar domaćin 1. Croatia Yacht Showa

Luka Gaženica od danas je domaćin Croatia Yacht Showa.

Prvi je to sajam super jahti u Hrvatskoj koji će međunarodnoj industriji predstaviti više od 30 čarter jahti s posadom. Osim superjahti, predstavljena su i luksuzna vozila te privatni helikopter, namijenjeni visokoplatežnim gostima koji su u sve većoj mjeri prisutni na Jadranu.

Zadarska županija oduvijek je bila perjanica nautičkog turizma na Jadranu, baš kao i Hrvatska na Mediteranu, jer treba podsjetiti da je upravo na našoj obali smješteno više od 40 posto svjetske flote u nautičkom čarteru…

-Sama činjenica da je površina naše županije gotovo jednako podijeljena između mora i kopna te to da imamo 150 otoka i otočića već je dovoljan razlog da postanemo zanimljivi nautičarima. Dodamo li ovome da s više od 4100 vezova u nautičkom turizmu i preko 8000 komunalnih vezova prednjačimo u ukupnim hrvatskim kapacitetima, mislim da je potpuno jasan izbor upravo Gaženice za održavanje ovog jedinstvenog sajma luksuznog čartera. Turizam jest naša najjača gospodarska grana, a unutar koje upravo nautički turizam donosi jako visoke prihode. Znamo da je riječ o vrlo poželjnom obliku turizma jer su nautičari kvalitetni gosti. Oni traže, osim lijepih uvala i čistoga mora, i vrhunsku gastronomsku ponudu koji su spremni i dobro platiti – poručio je župan Božidar Longin otvarajući sajam.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...