OVO JE ZNAK ZA UZBUNU Raspad sistema, Budućnost potopila Zadar. Gegić izgubio samopouzdanje!

ZADAR – BUDUĆNOST 55:91 (20:29, 9:23, 10:19, 16:20).
ZADAR – Dvorana “Krešimir Ćosić”.
Gledatelja: 2500
ABA LIGA: 4. kolo.
Suci: Ilija Belošević, Marko Juras, Stefan Ćalić (Srbija).
ZADAR: Mihailović (15), Wahl (2), Klarica (9), Gegić (2), Proleta (4), Žganec (2), Mazalin (8), Dundović, Ramljak (6), Gilbert (7), Torbarina.
BUDUĆNOST: Sulaimon (17), Ilić (8), Magee (9), Slavković (6), Tanasković (13), Ferrell (9), Jovanović (5), M.Drežnjak, Omić (2), Wright (9), Azubuike (4), Kamenjaš (9).

Uoči utakmice kapetanu KK Zadar, Marku Ramljaku – uručeno je priznanje za 165. nastup u natjecanjima pod ingerencijom ABA lige. Dosadašnji rekord držao je Jakov Vladović, koji je u ABA ligi upisao 164 nastupa.

Treću utakmicu u nizu Zadar je izgubio u ABA ligi te je sada na učinku 1:3, dok je Budućnost ostala stopostotna u regionalnom natjecanju – upisavši i četvrtu pobjedu. Utakmica je odigrana pred relativno malim brojem gledatelja – možda je krivac tomu i nogometna utakmica Hrvatska-Škotska, koja je završila tek desetak minuta prije početka utakmice u Krešinom domu.

Zadar je krenuo u utakmicu bez Amara Gegića u petorci – poveo s 2:0. Budućnost je ubacila potom u petu brzinu – serijom poena Rasheeda Sulaimona, Nikole Tanaskovića i Yogi Ferrella – za njihovo vodstvo 10:17 u 5. minuti. Već ozbiljnih trinaest poena viška, u 8. minuti imaju gosti iz Podgorice – 14:27. Igrači Danijela Jusupa su tricom i ubačajem za dva poena Krševana Klarice – te jednim realiziranim slobodnim bacanjima Lovre Mazalina smanjili su na 20:27 – u 9. minuti. Prva četvrtina otišla je na stranu kluba iz Crne Gore, 20:29.

U drugu dionicu gosti su krenuli još snažnije i u 12. minuti imaju plus 15, 20:35. Prve poene u drugoj četvrtini domaćin je postigao tek u 14. minuti – preko Vladimira Mihailovića – za rezultat 22:35. Jednostavno, zadarska obrana bila je prepuno rupa i prvo poluvrijeme završeno je s ogromnih 23 razlike,  29:52 – za podgoričku momčad koja igra u Eurokupu. Nakon prvih dvadeset minuta igre jedini vrijedni spomena kod Zadra bili su Mihailović s 8 poena, Dominic Gilbert 7 i Klarica s 5 koševa. Gegić je u prvom poluvremenu – igrao osam minuta uz šut za dva 0/2, za tri 0/3. Trice u prvom poluvremenu opet su bile očajne, 1/12 – mizernih osam posto.

Na otvaranju treće četvrtine, već je strahovito velikih 37:71, 34 koša viška – u 30. minuti za igrače u plavim dresovima! Najveće prednost iznosila je 38 poena u 38. minuti, 53:91. Do kraja utakmice – bilo je pitanje samo s kolikom će razlikom slaviti crnogorski klub. Na kraju pobjeda Budućnosti rezultatom 55:91.

Gegić je potpuno izgubio samopouzdanje – brutalno loša igra reprezentativca BiH. Za 14 minuta koliko je proveo u igri, šut za dva 1/3, za tri 0/5, slobodna bacanja 0/2. Može li se on – uopće mentalno više vratiti…? Trice su Zadrani šutirali 2/23 – jadnih 8.7 posto. Ukupan šut slabašnih 29.1 posto…

Hoće li doći do kakvih promjena sljedećih dana – ostaje za vidjeti jer ‘kap je prelila čašu’. Zadar igra očajno!

U petom kolu ABA lige, Zadar će u nedjelju, 20. listopada u 19 sati – biti domaćin beogradskom Partizanu. Prije toga u ponedjeljak, 14. listopada od 20 sati – u Krešinom domu u susretu trećeg kola FAVBET Premijer lige dočekat će zagrebačku Dubravu, a već u četvrtak, 17. listopada – također u dvorani “Krešimir Ćosić”, od 18 sati dolaze Vrijednosnice Osijek (zamjena domaćinstva) u četvrtom kolu FAVBET Premijer lige.

– Nema se što puno za reći, Budućnost je odigrala defanzivno vrhunski, po meni u ovom trenutku igraju najbolje u ABA ligi. Vidjeli smo da im nije lako dati poen. Mi smo neke šanse u prvom poluvremenu imali kroz rizike koje smo puštali, možda je čak i dobro bilo, međutim onda su nam zabijali iz prodora. Kad smo puštali šuteve nismo smjeli to primati. Oni su bili motivirani 40 minuta, mi izgledamo loše, bez obzira što su jaki zabrinut sam. Sterilni smo, fali nam kreacije u igri, vidjet ćemo što će nam donijeti sljedeće utakmice. Moramo se boriti s ovim što imamo, kazao je trener Zadra, Danijel Jusup.

– Bila je ovo treća utakmica u nizu u gostima, nismo imali vremena za pripremu, malo smo se pribojavali ali momci su odradili baš kako treba. Igrali smo dobru obranu, iz koje je dolazio napad. Imamo pobjednički karakter, to je najbitnije, želimo poremetiti drugima planove, ali ostajemo na zemlji i fokusirani smo, idemo korak po korak, rekao je trener Budućnosti, Andrej Žakelj.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...