NOVA ZAPOŠLJAVANJA Grad Zadar raspisao natječaj za čak četiri djelatnika!

Evo opet novih zapošljavanja u Gradu Zadru – čak četvero sretnika dobit će posao u gradskim odjelima, od kojih neki i na neodređeno vrijeme.

Naime, Grad je jutros objavio četiri oglasa za primanje novih djelatnika, a prvi je za onog u Upravnom odjelu za kulturu i sport pročelnice Dine Bušić. Ona bi početkom studenog, nakon izbora “najboljeg” kandidata, trebala dobiti višeg stručnog suradnika I – za kulturu i tehničku kulturu.

Ovo je jako primamljivo oglas s obzirom da navode kako se “služba zasniva na neodređeno vrijeme, uz obvezni probni rad od tri mjeseca”. U opisu posla novom djelatniku piše da “neposredno sudjeluje u organizaciji kulturnih događanja čiji je organizator Grad Zadar, sudjeluje u poslovima kulturne promidžbe grada, surađuje u koordiniranju rada udruga civilnog društva u kulturi i tehničkoj kulturi te koordinaciji rada kulturnog vijeća (25%), sudjeluje u izradi strategija, planova, pravilnika i drugih stručnih dokumenata iz djelokruga rada Odsjeka“, i tako dalje, da ne nabrajamo.

Drugi je, pak, oglas za zapošljavanje u Upravni odjel za odgoj i školstvo kojega vodi pročelnica Tihana Magaš (koja je nedavno poništila natječaj za višeg stručnog suradnika), a ovaj natječaj sada raspisuju za radno mjesto koje su nazvali “Vježbenik (viši stručni suradnik II) (1 izvršitelj/ica).

Služba se zasniva na određeno vrijeme u trajanju vježbeničkog staža od 12 mjeseci za osposobljavanje poslova unutar upravnog odjela, ističu u oglasu.

Nadalje, trećim natječajem zapošljavaju još jednog sretnika na neodređeno vrijeme, a taj će biti referent za uredsko poslovanje, i to u Upravni odjel za socijalnu skrb i zdravstvo pročelnika Mladena Klanca. A što će ovaj referent raditi?

Obavlja uredske poslove za potrebe pročelnika, zamjenika pročelnika i pomoćnika pročelnika, organizira primanje stranaka i pozivanje na sastanke, prima i daje potrebne informacije i obavijesti strankama i službenicima u upravnom tijelu (30 %), ispisuje pojedinačna rješenja i vodi evidenciju o ostvarenju prava iz sustava socijalne skrbi iz nadležnosti Upravnog odjela (30%), stoji u oglasu, uz još niz drugih poslova.

I četvrti je oglas za zapošljavanje u Upravnom odjelu za gradsku samoupravu i opće poslove pročelnice Dolores Grdović Kalmeta, a navode da je riječ o referentu za poslove arhive i birotehnike, također neodređeno vrijeme i uz obvezni probni rad.

Eto, deblokada proračuna donijela je lijepe vijest onim nezaposlenima koji će uskoro, kao “kandidati koji su na testiranju imali najbolje rezultate” biti zaposleni u gradsku upravu. U praksi, to su sretnici koji imaju HDZ-ovu iskaznicu ili pak  rođake i stričeve u HDZ-u.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...