NOVA SEZONA HNK ZADAR Za otvorenje stiže urnebesna komedija “Dođi gola na večeru”

U ponedjeljak, 14. listopada u 20 sati počinje nova sezona Hrvatskog narodnog kazališta Zadar s urnebesnom komedijom “Dođi gola na večeru”, u produkciji HNK u Šibeniku. Autor  je Marc Camoletti, a predstavu je s velikim uspjehom režirala Nina Kleflin. Od premijere u listopadu 2023. godine dvorane diljem Hrvatske su rasprodane.

HNK u Šibeniku

Marc Camoletti / DOĐI GOLA NA VEČERU

režija i adaptacija / Nina Kleflin

scenografija / Branko Lovrić Caparin

kostimografija / Sara Lovrić Caparin

glazba ( izbor i autorski brojevi) / Nikolina Belan i Bojan Brajčić

oblikovanje svjetla / Josip Bakula

igraju: Donat Zeko / Ana Perković / Bojan Brajčić / Oriana Kunčić / Lucija Alfier i Krešimir Jelić

Marc Camoletti  francuski je suvremeni autor poznat po tzv. bulevarskim farsama, od kojih je najpoznatija i najizvođenija Boeing, Boeing koju je zadarska publika imala prilku pogledati u produkciji GK Joza Ivakić Vinkovci 23. veljače 2022. godine. Ova komedija je praizvedena u Parizu 1960., gdje se igrala punih 19 godina i do danas ostala najizvođeniji francuski komad u povijesti. Predstava  Dođi gola na večeru, ( izvorno : Pyjama pour six ( Pidžama za šestero ), svojevrsni je nastavak  prethodne uspješnice. Camoletti je za svoj rad dobio mnoge nagrade i priznanja te jedno od najvrjednijih odlikovanja Francuske, naslov Viteza časti.

Šibenska verzija ove komedije stvarna je životna priča čiju režiju potpisuje vrsna  redateljica Nina Kleflin. Uoči premijere je o ovom zanimljivom kazališnom komadu izjavila: “To nije komedija, to je farsa, dakle, nešto još više od komedije. To je zavrzlama, zabavna slagalica koja vrti svoje junake do besvijesti u nemoguće situacije koje su njima tragične, a nama itekako smiješne.”

O predstavi

“DOĐI GOLA NA VEČERU”  priča je o Bernardu, arhitektu iz Pariza (u predstavi HNK u Šibeniku Bernard je iz Zagreba), koji preko vikenda šalje svoju suprugu Žanu njezinoj majci nadajući se da će moći provesti romantičnu i strastvenu noć sa svojom ljubavnicom. Da da bi večer bila što uspješnija,unajmio je kuharicu koja sasvim slučajno ima isti nadimak kao i njegova ljubavnica. Kao alibi poziva svoga prijatelja Roberta da im se pridruži na večeri. Plan izgleda savršeno. Što bi moglo poći po zlu?

Požurite i osigurajte svoje mjesto za večer prepunu smijeha i uživajte u jednoj od najpoznatijih francuskih komedija!

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i online

Cijena ulaznice iznosi 12 eura.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...