NEHUMANO I OPASNO Zbog jeftinih političkih bodova zadarska ultradesnica organizira prosvjed protiv stranih radnika

Iako su lokalni izbori tek u svibnju iduće godine, zadarski ultradesničari ovih dana pripremaju prosvjed protiv stranih radnika. Izvjesnom “građanskom pokretu” koji sebe naziva “Vratimo Hrvatsku Hrvatima”, povod za to je i onaj Uzbekistanac što je nedavno napastvovao dvije curice na Bilom brigu. Iako je to jedini zabilježen slučaj napada stranca na domaću djecu – a inače ih je koliko hoćete od strane Hrvata – ovi zadarski dušebrižnici sjetili su se sada prosvjedovati protiv stranaca.

A duboko u sebi znaju da su ti jadnici s drugog kraja svijeta ovdje došli krvavo raditi poslove koje nitko ne želi. Primjerice, sindikat Čistoće borio se za veće plaće ističući kako su upravo one razlog odlaska većeg broja radnika. Pod prijetnjom štrajka u sezoni, uprava im je plaće povećala i do 1.200 eura. I što mislite jesu li ostali?

Nisu. I dalje odlaze. Jer se pokazalo da problem nije plaća, već posao kojega naši ljudi ne žele raditi. A stranci žele. I moraju radi preživljavanja. Jednako kao što su Hrvati 70-tih i 80-tih godina spašavali njemačko gospodarstvo radeći poslove koje nitko njihov nije htio.

Međutim, pod krinkom zaštite domovine i djece, zadarski čuvari morala u subotu će održati prosvjed. Cilj su im, kažu, “goruće teme”, a najzanimljivija im je ona – “zaštita sigurnosti djece i njihovog slobodnog kretanja koje je itekako ugroženo čemu smo svjedočili prije dva tjedna kada su u gradskoj četvrti Bili brig napadnute dvije djevojčice od 11 godina od počinitelja stranog porijekla”.

Međutim, sada se nameće pitanje – zašto nisu tražili zaštitu djece kada su naši mladići, dakle Hrvati, silovali djevojčicu na Kolovarama? Ili kada je mjesecima trajalo grupno silovanje djevojčice u okolici Zadra? Zašto nakon otkrića tog slučaja nisu organizirali prosvjed za sigurnost ostale djece?

Zato što su počinitelji naši dečki. Domaći. Budući hrvatski muževi. Djeca hrvatskih branitelja.

No, da zadarski desničari ipak upadaju u vlastitu trapulu opasnim poricanjem domaćeg kriminaliteta i optuživanja stranaca kazuje i najnoviji podatak po kome je broj kaznenih djela seksualnog iskorištavanja djece porastao za – 100 posto! A znate tko su počinitelji tih djela?

Najvećim dijelom Hrvati. Rodbina, susjedi, pa čak i očevi te djece. Nisu strani radnici protiv kojih će se prosvjedovati u subotu.

No, ima tu još jedan problem za ove naše domoljube iz Zadra. Kada već tako žarko čuvaju naša ognjišta od stranaca – zašto ne prosvjeduju protiv velikih faca koje drže polovicu Zadra? Hotele, resorte, marine i jake tvrke? Ili Albanaca koji drže pola Kalelarge?

Neće. Jer su kukavice. Lakše je udariti onog jadnika iz Nepala što gura hranu na bicikli, nego neku facu iz Njemačke, Austrije, Turske, ili odakle nam već dolaze vlasnici polovice Zadra. Umjesto što tjeraju ove jadnike koji rade poslove koje naši neće, neka pokušaju prosvjedovati pred nekim resortom.

Na kraju nam stoga samo ostaje nadati se da nakon ovog nehumanog, i zapravo opasnog prosvjeda, na zadarskim ulicama neće biti napada na strane radnike jer ovdje je riječ o pukom širenju mržnje i diskriminaciji kakvu naš grad ne pamti.

A stvari bi se zapravo vrlo lako mogle riješiti: svi oni koji u subotu dođu prosvjedovati protiv stranih radnika mogli bi se zaposliti na kamionima Čistoće, baušteli, kanalizaciji ili dostavi hrane i – Nepalci će otići kući.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...