NAKON SENZACIJE Split pokazao zašto klubovima iz Srbije treba ABA liga!

Pobjeda Splita pokazala je klubovima iz Srbije zašto im je potrebna ABA liga. U jeku kampanje za osnivanje profesionalne Lige Srbije i potencijalnog raspada ABA lige “ukazao” se Split – koji je pred svojim navijačima svladao Crvenu zvezdu.

Aduti za osnivanje profesionalne Lige Srbije su uglavnom takvi da – klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore… ne mogu parirati klubovima iz Srbije.

Da to nije tako pokazao je Split – koji je uspio svladati Crvenu zvezdu i napraviti iznenađenje, na koje, FMP čeka od 18. svibnja 2011. godine.

FMP jest, priznat ćete, puno bolja momčad od Metalca, Zdravlja, Vršca, Radničkog…

Dakle, trenutno ABA liga – teško da će ikad biti profesionalna Liga Srbije. I po kvaliteti i po gledanosti.

Zato je neminovno raditi na jačanju ABA lige i ne dovoditi u korelaciju – plasman u ABA ligi s igranjem u Euroligi. Pitanje je dana – kada će ovaj prostor ostati bez pozivnica za Euroligu, a trenutno Crvenoj zvezdi i Partizanu – na ruku ide činjenica da klubovi iz Rusije ne igraju u elitnom natjecanju.

Kada se to promijeni pod veliki znak pitanja – doći će pozivnice za bilo koji klub s ovih prostora, bez obzira na tradiciju, trofeje i broj navijača, piše bhbasket.ba.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...