NA PRIJEDLOG MINISTARSTVA PRAVOSUĐA Vlada RH na današnjoj sjednici raspustila -Općinsko vijeće Vira! Reakcija predsjednika…

Na današnjoj 31. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je prijedlog Rješenja o raspuštanju Općinskog vijeća Općine Vir. Prijedlog Rješenja pročitao je državni tajnik Sanjin Rukavina iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne samouprave, a odluka je bila jednoglasna.

– Ministarstvo je donijelo odluku kojom je 15. sjednica Općinskog vijeća Općine Vir proglašena nezakonitom., a odluke donesene na sjednici proglašene su ništavnima. Među aktima koji su proglašeni ništavnima su i proračun Općine Vir za 2024. Time su se stekli zakonom propisani uvjeti za raspuštanje predstavničkog tijela, jer se smatra da proračun nije donesen – kazao je državni tajnik Rukavina predlažući usvojeno raspuštanje virskog vijeća. Posve drukčiji ton imalo je mišljenje sada već bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Općine Vir Antonija Vučetića.

– Ne vidim razloga za raspuštanje Vijeća koje funkcionira, radi i ima potrebnu većinu, a posebno naglašavam kako je Ministarstvo poništilo izglasan proračun Općine Vir. Ministarstvo ne čini ništa od ožujka ove godine, odnosno otkad je poništilo općinski proračun, pa je sasvim jasna politička motivacija raspuštanja virskog vijeća pola godine prije redovnih izbora – ističe Vučetić kako je u pitanju zakulisna igra, a ne odluka utemeljena na interesu građana otoka.

– Interes Ministarstva je jasno partikularan i kao takav nije u interesu naših mještana. Razvlače i tumače zakon kako im odgovara i time opstruiraju razvoj otoka. No, poštivat ćemo zakon i zakonske odluke, ali ćemo isto tako koristiti sve zakonske mogućnosti koje su nam na raspolaganju – najavljuje Vučetić sljedeće korake usmjerene prema današnjoj odluci Vlade RH. (Kažimir Škrbić)

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...