NA PET ETAŽA U Benkovcu se gradi nova višestambena zgrada s 20 stanova!

S ciljem povećanja raspoloživog stambenog fonda i stambenog zbrinjavanja obitelji u potrebi u Benkovcu bi se trebala dovršiti izgradnja  nove višestambene zgrade sa 20 stanova, koja se gradi temeljem Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, a temeljem Programa međuresorne suradnje s jedinicama lokalne samouprave…
Ugovor o izvođenju radova izgradnje višestambene zgrade sklopili su 19. srpnja 2024. godine Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i tvrtka M-P-Beton d.o.o. Solin, kao izvođači radova. Predmet ugovora je izvođenje radova izgradnje višestambene zgrade sa 20 stanova, P+4 u Benkovcu na adresi Poljana Zrinskih i Frankopana bb (gradsko naselje Barice), koji se financiraju sredstvima Državnog proračuna RH.
Za izvođenje radova ugovorena je cijena radova u iznosu od 3.391.673,96 eura s PDV-om. Građevina je stambene namjene, podijeljena na 22 jedinice, od kojih 20 predstavljaju stambene, te dvije zajedničke prostorije. Katnost građevina je P (prizemlje) +4 te joj je orijentacija približno istok-zapad.
Rok izvođenja radova je 14 mjeseci od dana uvođenja u posao izgradnje (29. srpnja 2024. godine) po kojemu bi zgrada trebala biti izgrađena do 29. rujna 2025. godine…
U prigodi polaganja kamena temeljca gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić istaknuo je kako početak gradnje treba biti sretan trenutak za sve nas, a posebno za buduće korisnike stanova. U cilju stambenog zbrinjavanja, posebno mladih obitelji sretni smo jer realiziramo ideju koja je stara nekoliko godina. Grad Benkovac je osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu, a država financiranje, jer smo imali velike zahtjeva od preko 150 zainteresiranih korisnika, što je najbolji dokaz da se život vraća u Benkovac. Po završetku izgradnje ova zgrada i stanovi upisati će se kao vlasništvo Republike Hrvatske kojom upravlja i raspolaže  Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine a s korisnicima stanova potpisat će se ugovori o najmu, s mogućnošću otkupa ili darovanja stanova koje će se provoditi prema kriterijima Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. (Mile Marić)
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...