MEAT ME FESTIVAL Četiri dana mesa, vina i glazbenih poslastica u Zadru!

Sredinom listopada Zadar postaje nezaobilazno odredište za ljubitelje gastronomije, jer se grad ponovno priprema za peto izdanje atraktivnog i posjećenog događaja – festivala Meat Me!

Od srijede, 9. listopada do subote, 12. listopada, povijesna stara pijaca zadarske gradske tržnice na Poluotoku transformirat će se u kulinarsku oazu, gdje će posjetitelji imati priliku uživati u vrhunskim mesnim specijalitetima i kvalitetnim vinima ovog kraja.

Ovaj jedinstveni turističko-gastronomski event, prvi put organiziran 2019. godine, ubrzo je stekao status omiljenog food festivala, na kojem se u posezonskom razdoblju oživljava bogata gastronomska baština Dalmacije. Ono što ga izdvaja jest kombinacija nepretencioznog šarma i autentične ponude tradicionalnih dalmatinskih mesnih jela, u čemu uživaju domaći posjetitelji i brojni turisti.

Posebna vrijednost festivala leži u lokalnoj podršci. Na njemu tradicionalno sudjeluju četiri najveće zadarske mesnice – Paleka, Biloglav, Gobin i Lukin – koje osiguravaju obilje vrhunskih mesnih sirovina.

Ugostiteljski timovi iz zadarskog restorana Hedonist, konobe Martina s Dugog otoka te mesnih proizvoda Tabbay pripremat će ukusne mesne delicije. Ponosno se, kao i svake godine, uključuju i profesori te učenici zadarske Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, predvođeni stručnjakom Renatom Kraljevom, čime se potiče i edukacija mladih talenata, budućih kuhara i konobara.

Festivalske porcije prodavat će se po pristupačnim cijenama, čineći ovu manifestaciju dostupnom svim ljubiteljima domaće spize. Osim toga, dio prihoda bit će doniran u humanitarne svrhe, što događaju daje dodatnu plemenitu notu.

Ljubitelji vina i koktela moći će uživati u posebno uređenom vinskom i cocktail baru, uz zanimljive i besplatne vinske radionice, dok će maslinari imati svoj kutak u kojem će se promovirati ovaj nezaobilazni sastojak mediteranske kuhinje.

Za zabavni dio programa pobrinut će se DJ koji će zagrijavati atmosferu svakog dana festivala, a organizatori najavljuju i tri koncerta: u četvrtak nastupaju Lucija Marcelić & Pink Noise, u petak poznati zagrebački rock&roll band – Swingers, dok je subota rezervirana za genijalnu ‘puknutu ekipu’ – Kuzma & Shaka Zulu.

Program:

Srijeda, 9. listopada
Okusi dana: divljač

Dnevni menu tvrtke Tabay:

  • Lovački ragu od srne

Dnevni menu restorana Hedonist:

  • Ručak / večera: Jelen a la Bourguignon
  • Večera: Philly Cheese Steak

Dnevni menu konobe Martina:

  • Muflon na divljač s njokima

Jutarnji program:

11 – 14 sati

  • DJ Troxy

11:30 sati

  • Koncert: Elena Stella & AJ Trio

13 – 14 sati

  • Vinska radionica: Svjetske crne sorte u Zadarskoj županiji

Večernji program:

18 – 23 sata

  • DJ Troxy

Četvrtak, 10. listopada
Okusi dana: teletina

Dnevni menu tvrtke Tabay:

  • Vitello tonnato

Dnevni menu restorana Hedonist:

  • Ručak / večera: Teleća toćada
  • Večera: Vitello Tonnato

Dnevni menu konobe Martina:

  • Čičvarda sa suhim mesom

Jutarnji program:

11 – 14 sati

  • DJ Marko Milin

13 – 14 sati

  • Vinska radionica: Autohtone crne sorte u Zadarskoj županiji

Večernji program:

18 – 23 sata

  • DJ Marko Milin

20:30 sati

  • Koncert: Lucija Marcelić & Pink Noise

Petak, 11. listopada
Okusi dana: piletina i junetina

Dnevni menu tvrtke Tabay:

  • Gemišt krilca
  • Drowned mexican tortilja punjena s “Tabay Pulled Chicken”
  • Dalmatia via New York – sous vide pašticada u burger pecivu

Dnevni menu restorana Hedonist:

  • Ručak / večera: dušena juneća rebra s demi-glace umakom i pireom od mrkve
  • Večera: pileći Shish Kebab u BBQ umaku & tortilja od trganog junećeg mesa

Dnevni menu konobe Martina:

  • Pačja prsa u umaku od naranče, meda, kadulje i plavca

 

Jutarnji program:

11 – 14 sati

  • DJ Alvize

13 – 14 sati

  • Vinska radionica: pjenušci Zadarske županije

16 sati

  • Wine Garden: slikarska radionica Vinorel – slikanje crnim vinom

Večernji program:

18 – 23 sata

  • DJ Alvize

21 sat

  • Koncert: grupa Swingers

Subota, 12. listopada
Tema dana: janjetina i svinjetina

Dnevni menu tvrtke Tabay:

  • Paški Taco
  • Al Pastor Taco
  • Tabay Rebarca

Dnevni menu restorana Hedonist:

  • Ručak: Ribollita alla Hedonist
  • Ručak / večera: janjeća jetrica alla Hedonist
  • Večera: Hedonist carski sandwich

Dnevni menu konobe Martina:

  • Janjetina s bižima

 

Jutarnji program:

11 – 14 sati

  • Udruga back2basic: izrada besplatnih bezalkoholnih koktela s djecom i za djecu
  • DJ Elvis

13 – 14 sati

  • Vinska radionica: Maraština vs. Pošip

Večernji program:

18 – 23 sata

  • DJ Tome

21 sat

  • Koncert grupe Kuzma & Shaka Zulu

Off program (svaki dan)

  • Chefs Kitchen: restoran Hedonist, konoba Martina i tvrtka Tabay
  • Wine Bar “Wine Garden”: radionice Udruge vinara Zadarske županije
  • Cocktail Bar: Udruga barmena B2B

Izlagači

Udruga proizvođača Paškog sira, Solana Nin, OPG Bačić, Sirana Žampera – Žman

Partneri

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar, Kotanyi d.o.o., METRO Cash & Carry d.o.o., Mesnice Gobin Zadar, Mesnica Paleka, Mesnice Biloglav, Mesnice Lukin

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...