LISTOPAD Mjesec borbe protiv raka dojke

Listopad je mjesec od iznimne važnosti. Posvećen je borbi protiv raka dojke, koji je najčešćeg oblika raka kod žena. Cilj ovog mjeseca je podizanje svijesti o važnosti redovitih pregleda, rane dijagnoze i prevencije. Također, i pružanju podrške oboljelima.

U Hrvatskoj, kao i diljem svijeta, tijekom listopada se organiziraju brojne akcije, događanja i kampanje koje ističu važnost mamografskih pregleda i samopregleda dojki. Rano otkrivanje raka dojke ključno je za uspješnije liječenje i povećava šanse za izlječenje.

Listopad se ističe prema svom simbolu – ružičastoj vrpci, koja se nosi kao znak podrške ženama koje se bore s ovom bolešću.

Uz podizanje svijesti, Mjesec borbe protiv raka dojke usmjeren je i na edukaciju o zdravim životnim navikama koje mogu smanjiti rizik od razvoja bolesti. Kao što su pravnilna prehrana, redovita fizička aktivnost i izbjegavanje nezdravih životnih navika, poput pušenja. Također, ovaj mjesec pruža priliku za prikupljanje sredstava za istraživanje raka dojke, poboljšanje tretmana i podršku oboljelima.

Listopad podsjeća žene da nisu same u svojoj borbi, dok zajednica svojim aktivnostima šalje snažnu poruku podrške i nade.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...