LIGA NACIJA Hrvatska na Maksimiru domaćin Škotskoj. Evo gdje gledati prijenos utakmice

U potrazi za prekidom svog dugog niza bez pobjede, Škotsku danas čeka teško gostovanje u Zagrebu na Maksimiru gdje će se suprotstaviti “Vatrenima”.

Momčad Stevea Clarkea dosad je izgubila obje utakmice skupine 1 Lige A, dok Hrvatska ima tri boda na tablici i imperativ prolaska u četvrtfinale Lige nacija.

Prošlog mjeseca, izabranici Zlatka Dalića započeli su lov na iskorak u ovosezonskoj Ligi nacija u odnosu na prošlo izdanje kada ih je u finalu pobijedila Španjolska. Taj su lov započeli porazom od 1-2 u Portugalu. Nakon što su prethodno ispali s Eura u grupnoj fazi, “Vatreni” su željeli dokazati da su i dalje sila na koju se mora računati, a slavlje nad Poljskom (1-0) u drugom kolu okončalo je niz od četiri uzastopne utakmice bez pobjede. Kapetan Luka Modrić zadivljujuće je zabio iz slobodnog udarca i donio nam tri boda, pomaknuvši nas na drugo mjesto u poretku skupine 1.

Današnji okršaj na Maksimiru obilježit će prvi susret između Hrvatske i Škotske nakon Eura 2020., kada su Vatreni slavili u Glasgowu s 3-1 i eliminirali jednog od domaćina s turnira. Bio je to posebno bolan poraz za Škote na Hampden Parku, ali Škotska je jedna od rijetkih reprezentacija koja je napustila oglede s Hrvatskom u “Lijepoj našoj” neporažena više od jednom. Izašli su neporaženi iz dva prethodna gostovanja – remizirali su 1-1 u listopadu 2000. te pobijedili 1-0 u lipnju 2013. godine, piše hrsport.hr.

Hoće li Škoti ponovno namučiti “Vatrene” u Zagrebu, pogledajte u izravnom prijenosu od 18 sati (Nova TV).

Vjerojatni sastavi

HRVATSKA (3-5-2): Livaković – Erlić, Ćaleta-Car, Gvardiol – Perišić, Modrić, P. Sučić, L. Sučić, Sosa – Kramarić, Budimir. Izbornik: Zlatko Dalić

ŠKOTSKA (4-2-3-1): Gordon – Ralston, Hanley, Souttar, Robertson – Gilmour, McLean – Doak, McTominay, Christie – Adams. Izbornik: Steve Clarke

 Sudac: Istvan Kovacs (Rumunjska)

Poredak

1. Portugal 6 (+2)

2. HRVATSKA 3 (0)

3. Poljska 3 (0)

4. Škotska 0 (-2)

Dvije najbolje reprezentacije iz skupine proći će u četvrtfinale Lige nacija. Trećeplasirana će ući u doigravanje za ostanak u Ligi A, dok će najlošija reprezentacija ispasti u Ligu B.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...