JUTARNJI KAOS Krcati autobusi, frustrirani građani i (ne)organizirani školski prijevoz

Liburnija, autobusi, đaci, jutarnja smjena… Postaje gotovo teško, ako ne i nemoguće ne primijetiti koliko je prometno naš grad nepovezan, ali svi građani znaju kako to nije nikakav novi problem.

Ipak, oni građani koji su primorani koristiti javni prijevoz, posebice u jutarnjim satima, suočavaju se s još jednim problemom koji je prisutan od početka nove školske godine. Naime, krcati autobusi đaka koji su pritom opremljeni torbama i ruksacima svih vrsta, predstavljaju problem radnicima i drugim građanima koji izaziva većinske frustracije u ranojutarnjim satima.

Dodamo li u ovu jednadžbu i gužve na cestama, koje nastaju zbog mnogobrojnih radova u našem gradu, gotovo je garantirano – građani koji su primorani koristiti javni prijevoz u razmaku od 7 do 8 sati ujutro, sigurno će zakasniti na posao, u najboljem slučaju – barem nekoliko minuta.

Poznato je kako za srednje škole na Boriku postoji organizirani školski prijevoz učenika, dok u dijelovima grada poput Bokanjca i Novog Bokanjca ta ista solucija izostaje.

O količini učenika koji koriste javni prijevoz na spomenutoj relaciji kroz radni tjedan svjedoči i dolje priložena fotografija, a pitanje o organiziranom prijevozu ostaje otvoreno dok se ne sazna postoji li u planu Liburnije ikakav plan o rješenju spomenute prijevozne situacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...