JUČER PODRHTAVALA ŽUPANIJA Četiri potresa u sat vremena, ali bez većih posljedica!

Jučer, 13. listopada 2024., područje Velebita zabilježilo je seriju slabih potresa, prema podacima Seizmološke službe Republike Hrvatske. Epicentri potresa nalazili su se kod Devčić Drage, oko 15 km istočno od Paga i 32 km sjeverno od Zadra.

Prvi potres dogodio se u 16:51 s magnitudom 2.6 prema Richterovoj ljestvici. Nekoliko minuta kasnije, u 16:59, uslijedio je drugi potres jačine 2.1, dok je treći, najjači potres, zabilježen u 17:16 s magnitudom 2.8. Intenziteti u epicentru kretali su se od III do IV stupnja prema EMS ljestvici, što znači da su potresi mogli biti osjetni, ali nisu prouzročili značajniju štetu.

Osim tih potresa, u isto vrijeme zabilježen je i potres magnitude 2.6 na području otoka Ugljana. Potres se dogodio u 17:16, na dubini od 10 km. Epicentar je bio lociran 8 km južno od Zadra, te 117 km zapadno-sjeverozapadno od Splita. Iako se radilo o slabijem potresu, podrhtavanje je moglo biti osjetno u okolnim naseljima, ali nije izazvalo ozbiljnije posljedice.

Unatoč činjenici da potresi nisu bili snažni, događaji su izazvali blagu uznemirenost lokalnog stanovništva, no prema dostupnim informacijama, nije bilo ozlijeđenih ni materijalne štete.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...