IZVRSNE OCJENE Zadar dobio recenziju gostiju od čak 8,6!

Turistička zajednica Grada Zadra zabilježila je dobre rezultate i u rujnu, no ono što posebno veseli su recenzije gostiju. A ukupna recenzija za ovu sezonu iznosi 8,6 od maksimalne desetke!

Brojka je ovo koja donosi izvrsne parametre i za iduću sezonu jer gosti koji nam dolaze prethodno vole pogledati i recenzije onih koji su već posjetili Zadar. Direktorica Turističke zajednice Grada, Iva Bencun, kaže da su iznimno zadovoljni ovom ocjenom jer ona govori da Zadar postaje sve poželjnija destinacija.

I posezona je na zadarskom području jako dobra te su zabilježili povećanje broja dolazaka u odnosu na rujan protekle godine:

Imamo 76.000 dolazaka, što je četiri posto više od rujna prošle godine. I boravak gostiju nam je također nešto dulji te sada iznosi više od 3,5 dana. Gosti su nam kao i dosad u najvećem broju Nijemci, Austrijanci, Poljaci, a nakon njih su Britanci, kazala nam je Bencun.

I kolovoz je donio jako dobre brojke – za razliku od srpnja kada je u Zadru zabilježeno dva posto dolazaka manje nego prošle godine, kolovoz je donio veliki pomak s čak 10 posto noćenja više nego u istom razdoblju prošle godine.

I tada je bilo najviše Nijemaca, Poljaka, Talijana, Austrijanaca i Francuza te je za sva ova tržišta zabilježen porast broja dolazaka, osim s talijanskog s kojeg je došlo nešto manje gostiju s obzirom na tenutnu situaciju u njihovoj zemlji.

Imali smo i porast broja dolazaka s poljskog tržišta s obzirom da je Poljska imala snažniji gospodarski rast, što je omogućilo putovanje u druge zemlje većem broju njihovih građana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...