GRAD ZADAR Na kolegiju gradonačelnika o rokovima za izvršenje svih ugovora, pripremama za proračun 2025., stanovima POS-a, europskim projektima…

Nakon što je nedavno usvojen proračun Grada Zadra za ovu godinu, gradonačelnik Branko Dukić danas je održao kolegij s pročelnicima, na kojemu je bilo riječi o rokovima za izvršenje svih projekata i ugovora, te pripremama za proračun u 2025. godini. Isto tako, moglo se čuti o zanimanju građana za stanove iz programa POS-a, europskim projektima te gradnji infrastrukture.

U iduća četiri mjeseca Grad Zadar mora izvršiti sve svoje ugovorne obveze, te prionuti poslu u realizaciji projekata koji su bili na čekanju punih osam mjeseci zbog neizglasavanja proračuna. Gradonačelnik Branko Dukić ističe kako su prioriteti škole i vrtići.

 

– Pokrenuli su se postupci za izradu idejnih projekata potrebnih za gradnju novih osnovnih škola na lokacijama Biloga Briga – zapadni dio, Plovanije – južni dio, Žmirića i Dikla, što je nužno kako bi dosegnuli rokove za prijavu na poziv za dodjelu nacionalnih sredstava. Isto tako, odavno je gotova sva potrebna dokumentacija za novu školu na Crvenim kućama, a također se projektira i proširenje Benje, rekao je gradonačelnik.

Idući tjedan počinju i nabave za dva nova vrtića – na Smiljevcu i Crvenim kućama, te slijedi i postupak za izgradnju otvorenog plivališta na Višnjiku.

Na natječaj za POS-ove stanove stiglo je oko 1.150 zahtjeva, a do sada ih je obrađeno 1.100. Lista s redom prvenstva- podsjeća uz ostalo HR-Radio Zadar– trebala bi biti objavljena do kraja mjeseca zbog produljenja rokova za dostavu dodatne dokumentacije.  Gradonačelnik Dukić izvijestio je da će svi proračunski amandmani biti izvršeni onako kako je i predviđeno, a već je klubovima vijećnika uputio poziv za dostavu amandmana za iduću godinu.

Neizostavno je bilo i pitanje gradonačelniku oko kandidature na lokalnim izborima iduće godine. Ponovio je da ostaje pri tome da su šanse da se ponovno kandidira – 0,001 posto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...