GOSTOVANJE U CRNOJ GORI Jusup: “Moramo biti pametni, još se uigravamo!”

U 3. kolu ABA lige – KK Zadar, sutra, u ponedjeljak od 19 sati (Arena Sport 2) – očekuje gostovanje u Podgorici u dvorani “Morača” kod Studentskog centra. Momčad Danijela Jusupa u prvom je kolu bila uvjerljiva na gostovanju protiv Cibone, u drugom je u neizvjesnoj završnici nakon produžetka izgubila od Igokee te bi joj novi bodovi donijeli mirnoću pred izuzetno težak raspored u sljedeća tri kola.

U dvoranu “Krešimir Ćosić” će redom dolaziti tri najbolje momčadi lige prošlih godina: Budućnost Podgorica te beogradski euroligaši Partizan i Crvena zvezda.

– Vidjeli smo utakmicu SC Derbyja sa Cibonom, stvari koje su dobro radili i koje su bile lošije.  U prvom kolu su pobijedili Spartak i bili su dosta dobri, pogotovo u završnici, dok protiv Cibone nismo vidjeli njihovu pravu sliku. Imaju dobru i mladu momčad, dosta ovise o playmakeru Nealu, ali tu su i Drobnjak, Bogavac koji traži afirmaciju, Nikolić… Jedan spoj mladosti i iskustva koji daje kvalitetu. Na domaćem terenu se osjećaju komforno, imaju više samopouzdanja i moramo biti pametni kako odigrati protiv njih. Početak je sezone i još se uigravamo, ali dobro smo trenirali i mislim da će u Podgorici biti zanimljivo, kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Zadar je dosta rano počeo s pripremama, ali zbog različitih okolnosti do sada nije mogao iskazati puni potencijal. Mate Kalajžić se nakon izvrsnih igara u pripremnom razdoblju ozlijedio, a iskusni Vladimir Mihailović stigao nekoliko dana prije početka sezone. Ipak, već u prvih nekoliko utakmica pokazuje se kao veliko pojačanje i zasigurno će momčad s njime rasti u sljedećem razdoblju.

– To su objektivne poteškoće, ali što je tu je. Vjerujem da će Mihailović biti iz utakmice u utakmice bolji, hvatati formu, a nedostaje nam Kalajžićeva energija i agresivnost. I drugi su s problemima, moramo se nositi s njima, zadržati razboritost i mirnoću, dodao je Jusup.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...