BENKOVAC Aleksandra Berić iz Brodsko-posavske županije -najuzornija hrvatska seoska žena!

Aleksandra Berić iz Brodsko-posavske županije Najuzornija je hrvatska seoska žena,prva pratilja je Dijana Matuzalem iz Virovitičko-podravske županije, a druga Ivana Golenko iz Međimurske županije, odlučio je tako žiri večeras u Benkovcu na 24. Izboru Najuzornije hrvatske seoske žene…

Za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene natjecalo se 16 žena iz cijele Hrvatske koje obrađuju zemlju, bave se poljoprivredom, stočarstvom, proizvode sireve, zimnice, likere, džemove i mnoge druge proizvode…, a Zadarsku županiju je predstavljala Milena Sovilj Plečaš iz Bruvna. Gospođa Milena je udovica i samohrana majka četvero djece, nositeljica OPG-a koji se bavi poljoprivredom i stočarstvom, obrađuje 130 hektara zemlje sama. Brine za 150 krava, junadi i teladi, 20 konja, a posjeduje i koze, svinje i razne peradi. Hrabra gospođa Milena ponosna je na svoje četiri kćeri i veseli se njihovim uspjesima.

Podsjetimo, Najuzornija hrvatska seoska žena 2023. godine je bila Marina Šunić iz Rodaljica.

Organizator je Udruga “Hrvatske seoske žene”, a izbor je održan pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Sunčane Glavak, zastupnice u Europskom parlamentu, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije, Zadarske županije, te Grada Benkovca.
Izboru je nazočila zastupnice u EU parlamentu Sunčana Glavak, izaslanica Sabora RH Marijana Petir, izaslanik Vlade RH državni tajnik Zdravko Tušek, gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, pročelnik UO za poljoprivredu Daniel Segarić te brojni drugi gosti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...