BARBER MEET UP -ZADAR Uspješno održan 1. susret brijača. Friz, brkovi, brada… čista petica!

Kraća? Tanja! Šira? Uža!

Ha, znate kako to već ide, ako set muško i ako je sve za 5, naročito- brada.

I brci, brkovi, dodaju nam.

U subotu, 12. listopada 2024., Udruženje obrtnika Zadar organiziralo je 1. susret brijača – Barber meet up u prostorijama COIN coworkinga. Ovaj prvi događaj ovakve vrste u Zadru naišao je na iznimno pozitivan odaziv, potvrđujući rastuću važnost brijačke struke u današnjoj industriji ljepote, a nipošto nije mala.

Susret su otvorili predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Emilijo Bajlo i predsjednica Odbora za organizaciju Susreta Ružica Batur, istaknuvši kako je ovo 1. Susret brijačke struke u Zadru, te se nadaju da će se nastaviti i u narednim godinama. Prisutne je ujedno pozdravila i ravnateljica Obrtničke škole Gojka Matuline Silvana Ujdur Bilan, koja je pokazala spremnost za nastavak suradnje i razvoj brijačke struke. Na susretu su sudjelovali neki od istaknutih hrvatskih brijača koji su kroz demonstracije, radionice i predavanja predstavili inovativne tehnike šišanja i oblikovanja brade te podijelili svoja iskustva s kolegama.

Ovaj događaj je bio prilika za razmjenu znanja, promicanje brijačkog zanata i jačanje zajedništva unutar struke, informiraju nas iz Udruženja. Ne bez ponosa. I neka.

Evo i izvještaja…

U nastavku ističemo glavne odrednice događanja:

  • Predavanja i demonstracije: Sudionici su imali priliku pratiti demonstracije najnovijih tehnika šišanja, fade stilova i oblikovanja brade. Među prezenterima su bili renomirani brijači:
    • Sarah Barber (Sarah Vuger, Zagreb), koja je demonstrirala oblikovanje brade i brkova mašinicom te uređivanje kontura britvom.
    • Barbershop Ritual (Ante Šolić, Split), koji je predstavio tehnike klasičnog šišanja.
    • Barbershop Grozdi Barber (Grozdana Vukelić, Trogir), brijanje brade s posebnim naglaskom na  njegu kože nakon brijanja.
    • Leekarija Barbershop (Domagoj Jukić, Split), koji je prezentirao fade tehnike šišanja.
  • Praktične radionice i sudjelovanje mladih: Posebno ističemo sudjelovanje maturanata Obrtničke škole Gojka Matuline Zadar – David Lleshaj, Lovre Lulić, Mauricio Manajslović i Josip Tolo, koji su na kraju susreta prezentirali naučene moderne tehnike muškog šišanja (buzz cut, taper fade, french crop i dr.). Njihovo sudjelovanje bilo je iznimno zapaženo te je pružilo priliku mladim brijačima da pokažu svoje vještine i učine prvi korak prema profesionalnoj karijeri.
  • Umrežavanje i profesionalni razvoj: Susret je pružio priliku brijačima da se povežu, razmijene iskustva te razgovaraju o izazovima s kojima se susreću u svakodnevnom radu. U neformalnom dijelu programa, sudionici su kroz druženje nastavili razgovore o budućnosti struke, novim trendovima i inovacijama u brijačkom poslu.

Odaziv i značaj:

Prvi susret brijača u Zadru bio je izuzetno dobro posjećen, a brojni sudionici su istaknuli kako je ovakva platforma iznimno važna za razvoj i promociju brijačkog zanata u RH. Predsjednik Udruženja obrtnika Zadar Emilijo Bajlo izrazio je zadovoljstvo uspjehom događaja i najavio kako Udruženje planira organizirati slične susrete i u budućnosti, s ciljem daljnjeg jačanja zajedništva unutar struke te promicanja profesionalnosti i izvrsnosti u radu…

Zahvale dionicima susreta:

Posebne zahvale upućujemo svim sudionicima, predavačima i prezenterima koji su svojom stručnošću i entuzijazmom pridonijeli uspjehu ovog događaja. Posebna zahvala ide inicijatorima ovog susreta  Ružici Batur iz Barbershopa Gentleman, Igoru Totiću iz Barbershopa Brico, kao i  Obrtničkoj školi Gojka Matuline, Zadar – ravnateljici, profesorima i maturantima koji su dali važan doprinos ovom susretu. Njihova predanost i motivacija pokazali su svijetlu budućnost brijačkog zanata. Zahvaljujemo i tvrtki Hairground d.o.o., poznatom partneru brijačkih i frizerskih salona, koja je osigurala poklon pakete za predavače i maturantima.

O budućnosti događanja:

Ovaj prvi susret postavio je temelje za daljnji razvoj brijačke scene u Zadru i šire. Organizatori već planiraju iduće događaje koji će omogućiti još širu razmjenu znanja, povezivanje brijača iz regije i pružanje novih prilika za edukaciju. Naš cilj je nastaviti s poticanjem profesionalnog razvoja i unapređenjem brijačke struke, čime će se osigurati visoka razina usluge i zadovoljstvo klijenata.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...