A1 REGIONALNA LIGA Vaterpolisti Zadra novu sezonu otvorili pobjedom protiv Budve

Šest hrvatskih klubova iz ‘donjeg doma’ regionalne lige – odnosno članovi A skupine A1 lige počeli su jučer s novom sezonom.

Vaterpolisti Zadra kao domaćini su pobijedili Budvu i to tek u zadnjoj četvrtini – u koju se ušlo s rezultatom 9:9. Tri uzastopna gola Paolo Jakovčeva, Milan Matejka i Domagoja Butića za konačnih 12:10 osigurali su ostanak sva tri boda u Višnjiku. U sljedećem kolu, u subotu, 19. listopada igrači Nikice Gulina gostuju kod splitskog Mornara.

Splitski ogled POŠK-a i Mornara završio je s očekivanom – vrlo visokom pobjedom Mornara od 15 pogodaka razlike. U svakoj su četvrtini igrači Mornara, kao da su se unaprijed dogovorili, dali po 5 golova. Na kraju konačni rezultat glasio je 5:20.

Još je jedan susret odigran u Splitu, te je i taj završio uvjerljivim porazom domaćeg sastava. Kod OVK Splita je gostovao zagrebački Medveščak, momčad koja nam se čini jednom od jačih, ako ne i najjača uz KPK u A skupini. Koliko je to točno, više ćemo znati nakon neke druge utakmice. Ova u poljudskom plivalištu nije baš najmjerodavnija budući da kvaliteta suparnika, OVK Splita – nije takva da bi temeljem prve utakmice u regionalnoj ligi donosili zaključke. Medvjedi su lakoćom slavili s 9 golova prednosti, 7:16.

Konačno, na Korčuli je domaćin imao – malo jači trening protiv mariborskog Branika. Slovenci su se čak i solidno držali nakon dvije četvrtine (3:3), ali onda su Korčulani zaigrali ozbiljno. U momčadi KPK još nije bilo Nikše Dobuda. Na kraju, pobjeda KPK 12:7.

Što se sustava natjecanja tiče, u svakoj se skupini igra ligaškim sustavom ili svatko sa svakim kod kuće i u gostima. Dvije prvoplasirane momčadi iz svake skupine, igrat će u skupini za poredak od 1. do 4. mjesta još dva susreta. Ujedno, momčadi prenose međusobne bodove iz skupine.

Pobjednik A1 lige stječe pravo izravnog nastupa u Premier ligi sljedeće sezone, dok će drugoplasirani razigravati s pretposljednjim u Premijer ligi.

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...