ZADAR ‘U SRIDU’, ALKAR ‘U NIŠTA’ Igrači Danijela Jusupa deklasirali Sinjane!

ZADAR – ALKAR 94:47 (25:12, 27:7, 29:19, 13:9).
ZADAR – Dvorana Krešimir Ćosić
Gledatelja: 800
FAVBET Premijer liga: 1. kolo
Suci: Leo Roglić, Dino Vukušić, Karlo Mirčeta.
ZADAR: Mihailović (14), Wahl (12), Klarica (14), Gegić (13), Proleta (18), Žganec (3), Mazalin (7), Dundović, Ramljak, Gilbert (8), Torbarina (5).
ALKAR: Domazet, Shaw Jr. (2), Pavela,, Kučan, Matulina (3), Svoboda (13), Krešić, Jusup, Gurley (14), Tomašević (3), Jukić (4), Porobić (8).

Zadar u sridu, Alkar – u ništa! Tako bi mogli upisati sliku s parketu dvorane “Krešimir Ćosić” na otvaranju sezone Prvenstva Hrvatske – u utakmici u kojoj se unaprijed znao pobjednik s obzirom na to – da je razlika u kvaliteti između ova dva kluba prevelika.

Osim što su Sinjani poveli košem Noaha Clarka Gurleya, u nastavku prednost momčadi Danijela Jusupa, koji je priliku dao mlađim snagama i igračima koji manje participiraju – konstantno je rasla. Prva četvrtina završena je rezultatom 25:12 za domaćina.

Već u 14. minuti bilo je ogromnih 22 viška, 34:12, pa nevjerojatnih plus 35, 50:15 u 19. minuti. Na veliki odmor Zadar odlazi s vodstvom 52:19. U 27. minuti već je bio potop igrača Damira Milačića, Zadar vodi 74:30, plus 44. Najveću prednost Zadra je imao u 36. minuti, plus 49, 94:45!

Dodajmo – kako kapetan Marko Ramljak jedini nije ulazio u igru, dok još uvijek zbog ozljede u sastavu nije Mate Kalajžić.

Uoči početka utakmice pod svod dvorane “Krešimir Ćosić” – podignuta je zastava za osvajanje naslova prvaka FAVBET Premijer lige u prošloj sezoni – 22. trofeja u klupskoj povijesti.

u 2. kolu Prvenstva Hrvatske – Zadar gostuje kod Zaboka, u petak, 4. listopada od 20.10 sati (MaxSport TV).

– Bili smo dobri, koncentrirani, naročito u obrani. Dogovorili smo se da ćemo podići intenzitet, nismo dopustili lagane šuteve, bili smo dosta dobri u šutu za tri poena, i zasluženo smo pobijedili. Oni nisu imali baš puno čistih situacija, rekao je trener Zadra, Danijel Jusup.

– Sve čestitke Zadru, možda će grubo zvučati ali očekivao sam ovakvu utakmicu jer nam nedostaju dvije utakmice koje su nam promakle kroz pripremni period, imali smo neke odgode. Imamo vrlo mladu momčad koja nije navikla igrati ovakvim intenzitetom i na ovoj razini. Svojim igračima nemam što zamjeriti oko dosadašnjeg rada, međutim morat ćemo napraviti da neke stvari koje smo danas imali, a to je bio loš šut izvana, korigirati i više vjerovati u sebe. Kroz prve dvije četvrtine bilo je puno otvorenih šuteva koje smo promašili, vidjelo se iz izbačaja igrača, to je nepotrebno u utakmici protiv Zadra, kazao je trener Alkara, Damir Milačić.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...