ZADAR OTJERAO VUKOVE Gegićev šou za pobjedu protiv Cibone na otvaranju ABA lige!

CIBONA – ZADAR 69:87 (17:27, 23:15, 10:23, 19:22).
ZAGREB – KC Dražen Petrović
Gledatelja: 1250
ABA LIGA: 1. kolo
Suci: Uroš Nikolić (Srbija), Denis Hadžić (Hrvatska), Vladimir Jevtović (Srbija)
CIBONA: Vuković (11), Ročak (18), Radovčić (5), Perasović, Skorić, Bundović, Smajlagić, Barber (17), Majcunić, Jok (18), Pavković, Katanović.
ZADAR: Mihailović (4), Wahl (4), Klarica (5), Gegić (30), Proleta (3), Žganec (9), Mazalin (16), Dundović, Ramljak (6), Gilbert (10), Torbarina.

Sjajno je Zadar otvorio utakmicu, opušteno – za razliku od Cibone koja je djelovala nervozno. Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić – imao je svoj šou i bio nezaustavljiv, pogađao je ‘zatvorenih očiju’. U 5. minuti na semaforu je svijetlilo 7:12 za igrače Danijela Jusupa. Jedini koji je donekle pokazao zube gostima u prvoj četvrtini bio je – Domagoj Vuković. Međutim, igra Zadra bila je lepršava, lopta je brzo kružila – u 8. minuti prednost je iznosila plus 13, 9:22. Prva četvrtina završena je vodstvom igrača u bijelim majicama 17:27. Dodajmo, kako je Gegić u prvih deset minuta ubacio 16 poena uz šut 87.5 posto (7/8).

Drugu dionicu Cibona se razmahala i uhvatila ritam. Američki bek Anthony Barber bio je neumoljiv – postigavši u tom dijelu igre 12 poena – s pravom je pokazao zašto je doveden pod Toranj. Ruku pomoći dao mu je Toni Ročak, pridružio mu se i šuter iz Južnog Sudana – Peter Jok, pa su igrači američkog trenera Christophera Thomasa u 14. minuti došli do poravnanja 30:30 (serija 13:3), a u 17. minuti Vukovi su poveli 36:33. Ipak, poluvrijeme je završeno 40:42 za Zadar.

U nastavak susreta Zadar je ušao hrabro s ciljem da – pobjedom otvori sezonu u ABA ligi, odlijepio se na 14 razlike, u 28. minuti 47:61. Tyler Wahl svojim ubačajem zaključuje treću četvrtinu vodstvom Zadra 50:65. Pobjeda je bila na dohvat ruke…

U 32. minuti gosti imaju najvećih 19 poena prednosti – 50:69. Do kraja utakmice Zadrani su samo rutinski odradili posao.

Moramo istaknuti najboljeg igrača susreta Amara Gegića – koji je postigao 30 poena. Za dva poena gađao je 12/13 – 92.3 posto, za tri 1/4, imao je pet skokova i 4 asistencije – uz valorizaciju 32! I još nešto, Zadar je u potpunosti nadskakao Cibonu uz omjer 34:16 .

U srijedu, 25. rujna s početkom u 19 sati, Zadar će u drugom kolu ABA lige ugostiti u dvorani “Krešimir Ćosić” – Igokeu iz Laktaša.

– Odigrali smo jednu vrlo kvalitetnu utakmicu. Početak je bio dosta dobar, dali smo Ciboni da se prelako vrati u utakmicu. U drugom poluvremenu smo u prvom redu smanjili broj izgubljenih lopti, koje su nas koštale do tada boljeg rezultata. U obrani smo dobro stajali i dominirali smo u skoku. Čestitam svojim igračima, ovo je tim u stvaranju i to se vidi. Pobijedili smo u prvom kolu na gostovanju, moramo ostati skromni, s dvije noge na zemlji, nastaviti raditi i podizati razinu igre. Gegić? Odigrao je izvrsno, iako je u prvom poluvremenu imao šest izgubljenih lopti, što sam mu zamjerio. Poveo je o tome računa i drugo poluvrijeme kada nismo gubili loptu razvijali smo igru kako nam je odgovaralo. Mihailović? Tek je došao, napravio je dva treninga, treba mu malo vremena da uđe ali sigurno će biti pojačanje. Mislim da su danas drugi dečki dobro nadomjestili njegovo hvatanje forme, izjavio je trener Zadra, Danijel Jusup.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...