ZADAR Održana sjednica Skupštine Hrvatskog odbojkaškog saveza

Hrvatski odbojkaški savez, uz prisustvo brojnih uvaženih gostiju iz svijeta odbojke, održao je 23. sjednica Skupštine. U Zadru su zajednički raspravljali o ključnim temama i planovima za daljnji razvoj ovog sporta u Hrvatskoj.

Sjednici su prisustvovali Frane Žanić, predsjednik HOS-a, Valentina Bifflin, direktorica HOS-a, Nikola Badovinac, predsjednik Nadzornog odbora HOS-a, te Petar Sprčić, zamjenik predsjednika HOS-a. Također, prisutni su bili Ivan Knežević, prvi dopredsjednik CEV-a, Đula Mešter, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, Marek Rojko, dopredsjednik CEV-a, Petar Jovanovski, član upravnog odbora CEV-a, Nikola Kažić, predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, Milutin Popović, predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Martin Gerza, dopredsjednik Odbojkaškog saveza Češke, te Vatai Gabriella, predsjednica Mađarskog odbojkaškog saveza.

Sjednica je započela formalnim dijelom, uključujući izvješća Verifikatora, usvajanje dnevnog reda i zapisnika prethodne sjednice. Nakon toga, predsjednik HOS-a održao je uvodni govor, naglašavajući važnost daljnje promocije i unaprjeđenja odbojke u Hrvatskoj, s posebnim fokusom na mlade talente i razvoj infrastrukture.

Prije svega zahvalio bi se skupštinarima na dolasku i na podršci u radu koju imamo zadnje 2 godine, vremena nisu bila lagana, ali smo uspjeli prebroditi nenadani odlazak našeg predsjednika Ante Bakovića. Ono što mislim da je velika stvar za hrvatsku odbojku je da smo nakon 15 mjeseci izuzetnog lobiranja i rada dobili po prvi put u povijesti predsjednika Europske odbojkaške federacije, g. Roka Sikirića. Mislim da je to velika stvar za kompletan hrvatski sport. Hrvatski odbojkaški savez također će nastaviti sa provođenjem svojih strateških točki. Prije svega, tu mislim na organizaciju međunarodnih natjecanja. Dobili smo zajedno sa Srbijom svjetsko prvenstvo koje ćemo organizirati u Osijeku. Imamo u planu kandidirati se za Svjetsko prvenstvo za seniorke, odnosno Europsko prvenstvo za seniore. Mislim da uz ovakvu podršku u radu od strane Vlade Republike Hrvatske, prije svega Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog Olimpijskog odbora, uz podršku koju imamo od Svjetske i Europske federacije, da smo na dobrom puta da kroz dvije, tri godine budemo itekako konkurentni najboljim europskim reprezentacijama. Hvala još jednom svima i idemo dalje, istaknuo je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Jedna od glavnih točaka dnevnog reda bila je predstavljanje izvješća o radu za sezonu 2023./2024., kao i detaljno financijsko izvješće. Nadzorni odbor prezentirao je neovisno revizorsko izvješće za prošlu godinu, koje je potvrdilo stabilno poslovanje Saveza. Također, usvojen je privremeni financijski plan za 2024. godinu, uz rebalans financija, te su zacrtani ključni ciljevi za iduću sezonu.

Posebna pažnja posvećena je sustavu odbojkaških natjecanja za sezonu 2024./2025. i planu rada za 2025. godinu. Jedna od najvažnijih odluka bila je imenovanje novog člana Nadzornog odbora.

– Drago mi je da sam danas ovdje na Skupštini Hrvatskog odbojkaškog saveza. Čestitam na imenovanju g. Roka Sikirića, predsjednika CEV-a, mislim da je to veliki uspjeh cijelog odbojkaškog saveza i Hrvatske kao zemlje. Mislim da je jedna nova energija ušla u CEV i želimo promijeniti dosta toga. Mogu reći da je organizacija Skupštine bila na jednom zaista ozbiljnom nivou, Frane Žanić je to stvarno jako dobro organizirao i vidio sam jedno zajedništvo u svim odlukama tako da Hrvatska odbojka sigurno ima svijetlu budućnost, a uz pomoć CEV-a će biti još bolja, zaključio je prvi dopredsjednik CEV-a Ivan Knežević.

Odluke donesene na ovoj sjednici označavaju novi korak u jačanju hrvatske odbojke, a planirani projekti i aktivnosti pružit će novu dinamiku u razvoju ovog popularnog sporta.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...