Zadar drugi na turniru ‘Široki 2024’. U finalu bolja je bila Budućnost VOLI

Košarkaši Zadra izgubili su u finalu turnira „Široki 2024“ od Budućnosti VOLI rezultatom 63:79. Budućnost je potvrdila reputaciju jednog od najtežih protivnika Zadra, budući da je ovo bila osma u nizu pobjeda Podgoričana u posljednje dvije i pol godine. Zadru je u finalu nedostajao lakše ozlijeđeni Mate Kalajžić, a očekuje se da će do početka natjecanja u AdmiralBet ABA ligi momčadi pristupiti još jedan igrač.

Zadar je dobro otvorio na Gegićev pogon, poveo 5:2, nakon čega se Budućnost budi i serijom 9:1 preokreće rezultat. Wahl i Gegić atraktivnim su prodorima primorali trenera crnogorske momčadi  Andreja Žakelja na prvu minutu odmora. Zadar je u napadu bio oslonjen na Gegićev učinak, dok je Budućnost rotacijom igrača pri kraju četvrtine dobila preciznost s vanjskih pozicija i na prvi odmor otišla s prednošću 14:18.

Dvije brzo izgubljene lopte Zadra i trica uz dodatno slobodno bacanje odvele su Budućnost u 13. minuti na +10 (16:26). U napadu je vukao Ramljak, pogodio i jednu tricu ali nije mogao bez pomoći suigrača. Zadar je potpuno stao, Budućnost pogađala, ubacila 31 poen u ovoj četvrtini i do poluvremena riješila pitanje pobjednika (22:49).

Prijetila je Budućnost odlaskom na preko 30 razlike (35:64), ali nekoliko lijepih akcija složili su Wahl i Gilbert i u trećoj četvrtini ostali na „svega“ +25 (41:66). U posljednjoj dionici obje su momčadi igrale s nešto manje napora u obrani, u čemu su se Zadrani puno bolje snašli. Napokon je proradio vanjski šut, realizirano nekoliko kontranapada i Zadar je na kraju ublažio poraz na 63:79.

Najefikasniji igrač susreta bio je Amar Gegić s 22 postignuta poena, dok su kod Budućnosti Ferrell i Morgan postigli po 12.

***********************************************

Danijel Jusup, trener Zadra: Budućnost je pokazala da je u ovom trenutku puno kvalitetnija momčad od nas. Kad su nas stisnuli, osim dva poena, nismo ne znam koliko minuta koš dali. Ta neinventivnost koja nas je krasila u jednom dijelu utakmice nas zabrinjava, ali stvarno nam tom defenzivnom kvalitetom nisu dali da dišemo. Kad su ubacili iz četvrte u treću brzinu mi smo došli do zraka, uhvatili balans, mogli smo nešto odigrati i pogodili smo neke šutove. Međutim, trebamo razmišljati o prvom dijelu u kojem nismo mogli ništa, ne o drugom. Brine me što nismo u prvom poluvremenu imali niti jednu osvojenu loptu, a imali smo 11 izgubljenih.

Vrlo često se utakmice ne dobivaju finoćom i vještinom, nego skokom, osvojenom loptom, željom, a to je ono što mi u ovom trenutku nemamo. Kalajžić je dobio udarac u nožni prst, ABA liga brzo počinje i nismo htjeli ništa riskirati.

Marko Ramljak: Imali smo dva totalno različita poluvremena. U prvom smo imali puno izgubljenih lopti, nismo imali dovoljno energije, doslovno ni jednu ukradenu loptu. Nismo mi loše stajali do te njihove serije 17:0. U drugom poluvremenu se osjetila velika razlika u pristupu igri i to je neki pokazatelj kako bismo trebali igrati veći dio utakmice. Nadam se da ćemo do Cibone to uspjeti napraviti.

***************************************************

ZADAR – BUDUĆNOST VOLI 63:79

(14:18, 8:31, 19:17, 22:13)

Zadar: Žganec, Mazalin 7, Gilbert 7, Ramljak 11, Wahl 8, Klarica 2, Gegić 22, Proleta 6, Torbarina, Dundović. Trener: Danijel Jusup.

Budućnost VOLI: Morgan 12, Sulaimon 5, Ilić 4, Magee 10, Slavković 4, Tanasković 9. Ferrell 12, Jovanović 8, Drežnjak 6, Wright 2, Azubuike 2, Kamenjaš 5. Trener: Andrej Žakelj.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...