ZA NE POVJEROVATI Na natječaj za atraktivan prostor na Kalelargi javila se samo jedna tvrtka!

Nakon što se lipnju niti jedan kandidat nije javio na natječaj za zakup prostora na Kalelargi, iz gradske tvrtke Nasadi konačno stiže dobra vijest – na ponovljeni natječaj javila se je jedna tvrtka. Iako je nevjerojatno da se za jedan od najatraktivnijih prostora u centru grada javio samo jedan kandidat, u Nasadima su zadovoljni i ovakvim odazivom jer prostor već mjesecima zjapi prazan.

Natječaj je završen, imali smo jednu ponudu i sada čekamo odluku o odabiru. Riječ je o trgovini na malo čiju ponudu sada razmatramo, kaže Krnčević.

Naime, Nasadi su još 20. svibnja  objavili Javni natječaj za zakup poslovnog prostora, a riječ je o prostoru u kojemu je dosad bila knjižara VBZ. Ugovor im je istekao i nisu ga više produljivali te su Nasadi oglasili najam ovog prostora na adresi Široka ulica 11, površine 91 metara četvornih. U natječaju su istaknuli kako je namjena poslovnog prostora trgovina na malo u prodavaonicama, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, zatim financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, pravne i računovodstvene djelatnosti te arhitektonske djelatnosti i inženjerstvo.

Početna cijena mjesečne zakupnine, kazao nam je direktor Nasada, je 25 eura po kvadratu, bez PDV-a, a prostor se u zakup daje na pet godina.

No, unatoč atraktivnoj lokaciji, na prvi se natječaj nitko nije javio. Krnčević to tumači ovako:

Žao mi je što su dosadašnji zakupci otišli jer su bili korektan poslovni partner, no ugovor im je istekao 10. svibnja. A ovako loš odaziv mogu samo komentirati činjenicom da je natječaj objavljen krajem svibnja te da je bilo kojem zakupcu prekasno ovaj prostor pripremiti za ljeto. Onaj tko je tražio poslovni prostor vjerojatno je to već riješio, pojasnio je Krnčević za prostor koji je, na žalost, cijelo ljeto zjapio prazan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...