Vjeran Simunić napustio RNK Split, odmah pronašao novi klub

Vjeran Simunić (71) napustio je RNK Split nakon jedne utakmice. Splitska momčad izgubila je 0:8 od Uranije iz Baške Vode u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi, nakon čega je iskusni strateg otišao. Dalmatinski portal piše da razlog njegova odlaska nije poraz, već ozračje u klubu.

Simunić, koji je u karijeri promijenio niz klubova kao golman i kao trener, u međuvremenu je pronašao novi posao. Preuzeo je NK Gradići, klub u blizini Velike Gorice koji se natječe u 4. NL središte Zagreb B, odnosno petom rangu hrvatskog nogometa. Imat će težak posao s obzirom na to da se momčad nakon pet kola nalazi na posljednjem mjestu s jednako toliko poraza i gol-razlikom 4:23.

Živopisna Simunićeva karijera

Simunić je u svojoj igračkoj karijeri bio vratar koji je često mijenjao klubove. Branio je za Hajduk, Cibaliju, Zagreb, portugalski Sporting, a kasnije otišao u Japan i Italiju. Aktivnu igračku karijeru završio je u Posušju.

Zanimljivo je da je, dok je branio za Zagreb, Simunić obranio tri jedanaesterca Dinamu u šampionskoj sezoni 1982. godine. Po jedan udarac s bijele točke skidao je Kranjčaru, Cerinu i Cvetkoviću.

Trenerska ga je karijera vodila diljem Hrvatske, susjednih nam zemalja, ali i na Daleki istok. Godine 2012. proglašen je čak i trenerom godine u Singapuru, dok je vodio DPMM. Od poznatijih klubova u Hrvatskoj vodio je NK Zadar, Hrvatski dragovoljac, Kamen Ingrad i Cibaliju, piše index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...