VATERPOLSKI REZULTAT Jakirović: “Da su mogli zabiti 20, zabili bi!”

Poraz 2-9 u Munchenu od Bayerna na otvaranju Lige prvaka, najteži je europski poraz Dinama u povijesti kluba.

Modre su ‘potopili’ sa četiri gola Harry Kane (20-11m, 57, 73-11m, 78-11m), dva je zabio Michael Olise (38, 61), a među strijelce su se upisali i Raphael Guerreiro (33), Leroy Sane (85), te Leon Goretzka (90+2). Za Dinamo su zabili Bruno Petković (49) i Takuya Ogiwara (50).

Dinamo se može “pohvaliti” kako je postao prvi klub u povijesti Lige prvaka s primljenih devet golova u jednoj utakmici, a ovaj povijesni poraz komentirao je trener Modrih, Sergej Jakirović:

“Prvo bi se ispričao svima kojima Dinamo nešto znači. Jako im je teško bilo parirati. Oni su svijet za sebe. Drago mi je zbog reakcije igrača nakon prvih 45 minuta. Onda smo počeli jurcati, griješiti. Svaki napad su nas kažnjavali. Ovo je previsok nivo za nas i pouka da moramo više raditi. Na poluvremenu sam trekao igračima da pokušamo igrati, da im se suprotstavimo. Rekao sam da se postavimo kao da je 0:0. Kod 3:2 smo imali i šansu Pjace. Nažalost, pokazalo se da je do kraja svaki napad Bayerna bila šansa za gol. Jako je teško tako igrati. Ovo nam mora biti pouka, treba iskustvo stjecati. Ali, moramo igrati brže. Bayern je nemilosrdan. Da su mogli zabiti 20, zabili bi. U ovom trenutku to je prevelika razlika u odnosu na nas. Baturina je u drugom poluvremenu pokazao više nego u prvom dijelu. Svi igraći će dobiti šansu, a neki već sad u Koprivnici.”

Dinamo će priliku za popravak dojma imati već 2. listopada na Maksimiru gdje će ugostiti Monaco, piše sportklub.n1info.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...