PAG: UŽASNA TRAGEDIJA Čovjek pao s opasne stijene Stogaj kod Metajne i poginuo. Žena spašena s litice, nije ozlijeđena…

Prilikom penjanja na opasnu stijenu na Pagu jedan je čovjek poginuo, a drugu osobu pokušavaju spasiti, potvrdila je Indexu ličko-senjska policija.

“Zaprimili smo u 13:32 dojavu da su se kod Metajne dvije osobe navodno penjale po litici. Jedna osoba je pala i smrtno stradala. Druga je na litici. Zasad im se ne može prići s kopna, nego samo s morske strane”, informirali su u petak poslijepodne iz PULS-a.

Na mjestu događaja uz plažu Beritnica na sjeveroistočnom dijelu otoku su bili osim policije i druge hitne službe – HGSS, vatrogasci, hitna…

Ugroženoj ženi na litici su prilazili s morske strane i čamcima…

“Danas oko 13:30 sati, HGSS je zaprimio dojavu o teškoj nesreći na području Metajne, na otoku Pagu. Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala uslijed pada sa stijene, dok je druga osoba spašena i nije ozlijeđena. Zemaljske ekipe HGSS-a iz Zadra i Gospića intervenirale su na terenu i uspješno izvukle unesrećenu osobu iz stijene. 🚁 na terenu je bio i helikopter HRZ-a s ekipom letača spašavatelja. Penjački par penjao se na stijenu Stogaj, gdje je došlo do nesreće. Radi se o stranim državljanima”- izvijestili su iz HGSS-a.

 

U FB objavi su  i fotografije akcije Hrvatske gorske službe spašavanja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...