UPISI U TIJEKU Želite naučiti turski jezik? U Zadru imate jedinstvenu priliku!

Krajem rujna kreću tečajevi stranih jezika za građanstvo u Centru za strane jezike Sveučilišta u Zadru, a u ponudi je, između ostalih, i – suvremeni turski jezik. Ako volite turske TV serije, ako vas zanima turska kultura, glazba, gastronomija i povijest, ako se planirate zaposliti u poslovnim projektima koje provode turski investitori, ili jednostavno želite turskim jezikom obogatiti svoju jezičnu kulturu – ovo je prava prilika da naučite jezik ove velike egzotične zemlje. Izazov učenja turskog jezika za Hrvat(ic)e je i u tome što je to neindoeuropski jezik, a s druge strane, u hrvatskom jeziku je nekoliko tisuća riječi koje su nam došle iz turskog ili preko turskog u naš leksik – bilo kao turcizmi ili kao standardne hrvatske riječi za koje nismo ni svjesni da su iz turskog ušle u hrvatski jezični korpus.

Upisi na tečajeve stranh jezika u zadarskom Centru za strane jezike su još u tijeku i svatko tko je zainteresiran, bez obzira na životnu dob, može se prijaviti. Sve informacije mogu se dobiti u Centru na telefon 023/400-433 ili putem e-mail adrese [email protected]

Tečaj turskog jezika organiziran je za početnike (A1 razina), kao i za one koji imaju određeno početno znanje (A2 razina).

Po svršetku tečaja polaznici će dobiti certifikat o stečenom znanju za odgovarajući stupanj koji su pohađali, na temelju Zajedničkog europskog referentnog okvira za jezike (ZEROJ).

Osim suvremenog turskog jezika, otvoreni su upisi i na tečajeve iz engleskog, francuskog, njemačkog, španjolskog i talijanskog, te češkog jezika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...