U ZADRU ODRŽAN 8.MEMORIJAL MIRKA MIOČIĆA Najveće kvizaško natjecanje u jugoistočnoj Europi srušilo sve rekorde po broju sudionika!

Proteklog vikenda u Zadru je održan 8. Memorijal Mirka Miočića, najveće kvizaško natjecanje u regiji, koje je ove godine srušilo sve rekorde po broju sudionika.

Više od 300 kvizaša iz cijele Hrvatske i okolnih zemalja okupilo se u prostorijama kultnog Arsenala kako bi odali počast legendarnom Mirku Miočiću i pokazali svoje znanje u različitim kategorijama – pojedinačnom, kvizu parova te ekipnom natjecanju kao stalnim “disciplinama”, ali i kvizu na ispadanje i trima tematskim kvizovima.

Uz sad već dugogodišnju suradnju s Ilirijom d.d., odnosno njezinim Arsenalom, te uz velikodušnu financijsku pomoć prvenstveno Grada Zadra, a zatim i Zadarske županije, OTP banke te Mirkove domicilne Općine Ražanac, nagrade za najbolje zadarske natjecatelje osigurala je Pizzeria Broj 1, dok su glavninu nagrada činili krušni proizvodi i slastice bez glutena brenda Moje Malo Zlato, uz pivski doprinos Brloga te po prvi put i Maraske sa svojim PT-om…

Prvi put u povijesti na ovom je događaju pobjedu odnio netko od “domaćina”.

Čast je pripala Lovri Jurišiću, a zadarsko slavlje upotpunio je drugim mjestom Dragan Gulam. Prekaljenim kvizašima ovo su prva odličja na pojedinačnim kvizovima u povijesti MMM-a, a presudio je samo jedan bod razlike, informira Udruga KviZD. Na postolju im se pridružio Neven Trgovec, član hrvatske reprezentacije u kvizu, što je još jedan dokaz kvalitete i snage ovoga natjecanja, u kojem je ove godine znanje i snalažljivost, uz neizostavnu dozu sreće, odmjerio 181 igrač, što je apsolutni rekord Memorijala. U finalu je bio i prvi pobjednik iz 2017. godine, Perica Živanović, ali ne i branitelj naslova Dean Kotiga. Nepredviđene okolnosti utjecale su na izostanak “lovca”, četverostrukog prvaka i stalnog posjetitelja ovog događaja.

U borbi rekordnih 113 parova opet zadarski “prvijenac”. Gulam je pojedinačnom srebru dodao zlato osvojeno u suradnji sa Svenom Marcelićem, dobro nam poznatim televizijskim licem, koje možemo gledati u lovačkoj postavi Superpotjere. Iza njih Trgovec i Domagoj Pozderac, također nekoć A reprezentativac, a na trećem mjestu osječki dvojac Željko Pavić i Ante Uzelac.

Vrhunac prvog dana natjecanja bilo je ekipno natjecanje. Prostorija gotovo da je bila i nedostatna za sve one koji su htjeli do zlata u konkurenciji rekordnih 77 četveročlanih timova, no samo je ekipa “Johnny, Kare, Kina iiii mali Zeus” uspjela u naumu. Do drugog slavlja na ovom događaju stigli su Neven Trgovec, Šime Gverić i Karlo Plazina, a Ivana Žderića iz 2022. godine ove je zamijenio Ivan Jurić. I on je poznato lice s malih ekrana kao znalac u “Milijunašu”. Prvo srebro vikenda osvojio je Domagoj Pozderac s ekipom “Kiwizaši” u kojoj su bili i Dražen Cukina te Lidija i Dalibor Benković. Iza predstavnika Karlovca i Jastrebarskog smjestile su se “Prevare” s istoka Lijepe Naše – Krešimir Melnik, Filip Znaor, Goran Vesić i Šimo Širanović.

Dodatnu draž i začin ovom tradicionalnom događaju uvijek daju kvizovi posvećeni određenim temama u kojima sastavljači mogu pitati stvari koje za kvizove općeg znanja možda i nisu sasvim prikladne,  a ovogodišnja su tri kviza bila posvećena znanju o Hrvatskoj, sportu i povijesti. Slavili su, tako, redom: Danijel Šušnjara, Perica Živanović i Goran Vesić…

Za ljubitelje bržih formata priredio se i takozvani knockout kviz – pet pitanja po krugu, kvizaš protiv kvizaša, odmah se igra na ispadanje. Šime Gverić donio je još jedno zlato u Bibinje slavljem nad Fabijanom Čorkom.

-Osmo izdanje Memorijala Mirka Miočića, čije potpune rezultati možete pronaći OVDJE, rekordnim brojem kvizaša potvrdilo je kontinuirani rast interesa za kvizove kao vrstu zabave, ali i kao vrstu misaonog sporta, koji mnogima nudi iskazivanje natjecateljskog duha. Međutim, ono što privlači nove i vraća stare posjetitelje svakako je izvrsna organizacija, atraktivna lokacija i raznolikost kvizaških opcija. A i poneki izgubljeni glas potvrdit će da i u ovakvoj vrsti razonode ima mjesta i vremena za tradicionalne oblike zabave- tvrdi Lovro Jurišić, predsjednik KviZD-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...