U DVORANI ‘KREŠIMIR ĆOSIĆ’ Međunarodni turnir u taekwondou i parataekwondou – Donat Open 2024

U organizaciji Taekwondo kluba Donat i Taekwondo kluba osoba s invaliditetom Donat, u nedjelju, 29. rujna 2024., u dvorani ‘Krešimir Ćosić’ održat će se međunarodni turnir 4. Donat Open 2024 u taekwondou i parataekwondou. Natjecanja će trajati od 9:00 do 19:00 sati, a svečano otvorenje natjecanja započinje u 9:00 sati.
Očekuje se sudjelovanje oko 500 natjecatelja iz klubova iz Hrvatske, BiH, Slovenije i drugih zemalja.
Turnir se održava u sklopu programa Prevencija nasilja sportom u školama, uz potporu Ministarstva turizma i športa, Grada Zadra, Športske zajednice grada Zadra, ŠC Višnjik i Zadarske županije.

Podsjetimo, natjecanje Donat Open održano je prvi put 2021. godine. Na samom natjecanju sudjelovali su sportaši i klubovi Hrvatskog parataekwondo saveza i Hrvatskog taekwondo saveza. Takav oblik inkluzivnog natjecanja održan je po prvi puta na području Dalmacije. Samo natjecanje povećalo je socijalizaciju, uključujući inkluziju nasuprot segregacije. Priprema i treninzi kao i odlazak na natjecanjima, sudjelovanje u promociji sporta kod djece i mladih razvijalo je stjecanje radnih i sportskih navika, te u konačnici povećalo kvalitetu života! Pozivamo sve da dođu i podrže natjecatelje na ovom važnom sportskom događaju.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...